Arne Garvang (1949-2017)

Etter en tids sykdom døde Arne Garvang torsdag kveld, 68 år gammel.

  • FullSizeRender.jpg

For mange er Arne mest kjent som Pelle i tv-serien ”Pelle Parafins Bøljeband” og som et sentralt medlem i Tramteateret.  Som skuespiller og forfatter har han også satt betydelige spor etter seg.

Forfatterskapet inneholder bl.a. romanen ”Ensomme stjerner” og ungdomsbøkene om ”Muffe”, barneboka ”Det røde huset i skogen” og ”Røykehåndboka”.

Musikeren Arne Garvang var sentral i den politiske teatergruppa Tramteateret som ble startet opp i 1976 og holdet det gående i vel 10 år.  Det ble flere tv-serier for NRK, musikalen ”Deep Sea Thriller” ble en suksess og gruppen var en av de mest populære og suksessrike her hjemme på 70- og 80-tallet.  Og med musikalen ”Det går alltid et korstog” (1983) ble de til og med beskyldt for blasfemi.  Og de solgte plater i store opplag.

På stiftelsesmøtet den 15. juni 1976 ble det vedtatt at gruppen skulle ta de svakes og undertryktes parti, og dette vedtaket holdt de fast ved hele den tida de opptrådte.  Tramteateret var et kompakt og velspilt politisk rockeband, de markerte seg sterkt både på scene, i musikaler, revyer og andre scener og sto knallhardt på sine politiske visjoner.  Mye av dette takket være Arne Garvang.

  • Tramteateret. Foto: NTB Scanpix
    1/1
    Tramteateret. Foto: NTB Scanpix