Inger Lise Rypdal, Kirsti Sparboe og Johndoe til Hall of Fame-seremoni!

Det første av flere programslipp for årets Rockheim Hall of Fame-seremoni er nå klart. Rockheim kan med glede avsløre at Inger Lise Rypdal, Kirsti Sparboe og Johndoe vil bli å se på scenen i Olavshallen, søndag 28.mai. Disse, og flere, vil ta del i å hylle Dizzie Tunes, Raga Rockers og Popol Ace som innlemmes i Rockheim Hall of Fame denne kvelden.

Inger Lise Rypdal 

Inger Lise Rypdal har en svært lang og suksessrik karriere innen flere genre. Hun slo gjennom i 1968 med «Romeo og Julie» og «Fru Johnsen», og var den ledende kvinnelige artisten i norsk populærmusikk gjennom hele 1970-tallet. Hun var også med på den utrolige suksessen med ”Treff”-platene, som til sammen lå på VG-lista i nesten fem år. Hun har tretten førsteplasser på Norsktoppen, og opplevde nylig stor suksess med soloforestillingen ”Inger Lise elsker 70-tallet”.

 • Foto: Over Norge/Fredrik Arff
  1/1
  Foto: Over Norge/Fredrik Arff

Kirsti Sparboe

Kirsti Sparboe platedebuterte i 1964 med «Frankie Boy»/«Ballerina», men gjennombruddet kom med den neste, «Nå og for alltid», en bryllupssang som ble ønskekonsertgjenganger og som lå sju uker på VG-lista. Sparboe deltok i flere norske Grand Prix-finaler, og er i denne sammenhengen kanskje mest kjent for vinneren, «Oj Oj Oj så glad jeg skal bli» som også toppet VG-lista, i 1969. Men singelen “Hjem/Tro på meg”, fra 1965 ble hennes mest solgte plate med over 50.000 solgte eksemplarer. Hun turnerte også utlandet og fikk spesielt i Tyskland et stort publikum. På 70-tallet ble det mer teater, revy, film og tv-produksjoner, og hun fikk stor suksess i samarbeidet med Rolv Wesenlund og Harald Heide-Steen jr i “Og takk for det”. Deretter “Hjertelig tilstede” og “Kjære lille Norge” på Chat Noir. I årene som fulgte turnerte hun landet rundt, enten som sangerinne eller skuespiller. Kirsti Sparboe er en allsidig og folkekjær artist som aldri har forlatt bransjen, selv om det er en stund siden sist vi hørte fra henne.

 • Foto: Janne Møller-Hansen/VG/NTB Scanpix
  1/1
  Foto: Janne Møller-Hansen/VG/NTB Scanpix

Johndoe

Trondheimsbandet med Jonas Skybakmoen i spissen slo igjennom med EP-en "Rastløs rock´n´roll" i 2002. Energisk pønka rock med norske tekster ledet bandet til Alarm-nominasjon for debutalbumet "Ja takk til trøbbel" i 2003. Johndoe tok deretter en lengre pause, frem til de ga ut to singler i 2013: "Lengsel (som aldri forsvinn)" og "Fly og tog og bila". De ga i mars 2014 ut det nye albumet "Slugger". Vokalist Jonas Skybakmoen deltok i NRK-programmet Stjernekamp i 2016 og fikk mye oppmerksomhet rundt dette. 

 • Foto: Leikny Havik Skjærseth
  1/1
  Foto: Leikny Havik Skjærseth

Dizzie Tunes, Raga Rockers og Popol Ace er selv til stede i Olavshallen, og vil bli hyllet av venner og kolleger på scenen, med musikalske opptredener og andre hyllester.

Dette blir en kveld spekket med store overraskelser, knakende gode artister, sterke musikkopplevelser og rørende samtaler.

Sikre deg billett til showet her: http://bit.ly/2kz4q2g

Programleder er Thomas Felberg, kjent fra tv-programmene Tidsbonanza, Stjernekamp, sine musikkprogrammer på radiokanalen P13 – og ikke minst som rockevokalist.

Følg Facebook-arrangementet her: https://www.facebook.com/events/371526173205898/

Det blir gjort opptak av seremonien, som blir sendt på NRK1.