Dizzie Tunes, Popol Ace og Raga Rockers innlemmet i Rockheim Hall of Fame!

En rekke kulturpersonligheter sto i kø for å feire de tre ikoniske bandene da de ble offisielt innlemmet i Rockheim Hall of Fame søndag kveld i Trondheim storstue - Olavshallen.

 • Dizzie Tunes innlemmet av Inger-Lise Rypdal. Foto: Geir Mogen
  1/1
  Dizzie Tunes innlemmet av Inger-Lise Rypdal. Foto: Geir Mogen

Det var tre rørte og takknemlige band som lot seg innlemme i Rockheim Hall of Fame denne maikvelden i Olavshallen i Trondheim. 

Dizzie Tunes trakk særlig frem og hyllet nylig avdøde Dizzie-medlem Øyvind Klingberg i sin takketale. Klingbergs kone, Vivi Klingberg, var til stede og tok i mot prisen på vegne av sin Øyvind. Popol Ace takket alle teknikere og samarbeidspartnere gjennom årene og henvendte seg til alle unge musikere og utøvere og ba de "glemme janteloven og være litt innbilske!". Bandet som Christer Falck presenterte som "Norges barskeste band" Raga Rockers sendte en ekstra hilsen til Rockheim i sin takketale før de gikk av scenen. 

Programleder Thomas Felberg loset publikum gjennom en flott festkveld, som kan ses på NRK 1 lørdag 03.juni kl.1955!

 • Ulf Risnes innlemmet Popol Ace. Foto: Geir Mogen
  1/1
  Ulf Risnes innlemmet Popol Ace. Foto: Geir Mogen
 • Raga Rockers Foto: Geir Mogen
  1/1
  Raga Rockers Foto: Geir Mogen

Kvelden bød på heftige musikkopplevelser med opptredener av Eldar Vågan, Jon Niklas Rønning, Gudny Aspaas, Johndoe, Reidar Myhre, Tommy Tee & All Stars og Hjerteslag. Det ble videohilsener fra Lill Lindfors til Dizzie Tunes og fra Jahn Teigen til resten av bandet i Popol Ace.

Inger-Lise Rypdal innlemmet Dizzie Tunes, Ulf Risnes innlemmet Popol Ace og Christer Falck ønsket Raga Rockers offisielt velkommen inn i Rockheim Hall of Fame. 

Samme kveld ble også en ny hederspris delt ut for første gang; Rockheim ærespris. Mottakeren av prisen var til stede i salen og ble både glad og overrasket da Amund Maarud og direktør Sissel Guttormsen delte ut prisen til Harald Are Lund. 

 • Første mottaker av Rockheim ærespris, Harald Are Lund. Foto: Geir Mogen
  1/1
  Første mottaker av Rockheim ærespris, Harald Are Lund. Foto: Geir Mogen

Rockheim Hall of Fame har som formål å hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse. Artister/grupper med ekstraordinære karrierer og andre som har hatt en særlig innflytelse på populærmusikkens historie i Norge kan innlemmes i RHoF. Personer kan tidligst nomineres 25 år etter sin debut.

Årets nominasjonskomite har bestått av Jan Eggum, Lars Vaular, Larry Bringsjord, Ingrid Kindem, Arvid Skancke-Knutsen, Sissel Guttormsen og Bertine Zetlitz. 

Tidligere innlemmet i Rockheim Hall of Fame: 

2011: Åge Aleksandersen, Wenche Myhre, A-HA, Alf Prøysen og Jokke & Valentinerne

2012: The Pussycats, Jan Eggum, Jahn Teigen, DumDum Boys, Terje Rypdal

2013: Lillebjørn Nilsen, Nora Brockstedt, Anne Grete Preus

2014: Knutsen – og Ludvigsen, Øystein Sunde, DeLillos

2015: Inger Lise Rypdal, Jan Garbarek, Ole Paus, Mari Boine 

2016: Motorpsycho, Svein Finjarn, Karin Krog

Rockheim Hall of Fame-seremoni 2017 i bilder

 • Harald_A41Z7604.jpg
 • Popol_Ace_A41Z7396.jpg
 • Raga_Rockers_A41Z8330.jpg