Rockheimkunnskap med Mari Boine

Torsdag 28.september inviterer vi til dypdykk i Mari Boines karriere med intervju og intimkonsert på Rockheim Scene!

  • Foto: Gregor Hohen
    1/1
    Foto: Gregor Hohen

Mari Boine er en fremtredende norsk-samisk artist, som er kjent for å ha modernisert samisk musikk ved å bruke elementer fra joiken, men også fra blant annet jazz, rock og andre folkemusikalske tradisjoner. Hun har vunnet flere Spellemannspriser og Nordisk Råds musikkpris, og hun ble i 2009 utnevnt til ridder av 1. Klasse av St. Olavs orden for “sitt allsidige kunstneriske virke”.“Gula Gula” var hennes første debutplate, internasjonalt utgitt av Peter Gabriels Real-world Records. Albumet ble en stor suksess. Hun har siden det gitt ut 9 solo-album, nylig slapp hun “See the Woman”, sitt første album på engelsk. I 2015 ble Boine innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Torsdag 28.september kl.20.00 på Rockheim Scene blir det dybdeintervju med den legendariske artisten, etterfult av konsert. Billetter kan kjøpes på Hoopla.no til 390,- (+ avgift). 

Lenke til billettsalg:  https://rockheim.hoopla.no/sales/4097126732

Om Rockheimkunnskap: 

I serien Rockheimkunnskap blir utvalgte norske artister og band intervjuet på Rockheim Scene før de holder en konsert. Intervjuene filmes og inngår i Rockheims arkiv av egenprodusert dokumentasjonsmateriale. Rockheim har tidligere tatt konseptet på veien med Rockheimkunnskap i Lillestrøm (Undertaker Circus) og Oslo (The Beatnicks), og i august reiser Rockheim til Bodø for Rockheimkunnskap med 1 2 6. 

I hele 2017 markeres Tråante, en felles feiring av 100-årsjubileet av samenes første landsmøte i Trondheim 6.-9.februar 1917. Tråante er en storstilt markering av 100 års kamp for demokrati, rettferdighet og mangfold. Rockheimkunnskap med Mari Boine er med på å avspeile bredden som finnes i samisk kultur, språk, næring og historie. 


  • Mari_Boine_Credit_Gregor-Hohenberg_004.jpg