Rockheimkunnskap med Mari Boine

Torsdag 28.september inviterer Rockheim og Tråante til dypdykk i Mari Boines karriere med intervju og intimkonsert på Rockheim Scene!

  • Foto: Gregor Hohen
    1/1
    Foto: Gregor Hohen

Mari Boine er en fremtredende norsk-samisk artist, som er kjent for å ha modernisert samisk musikk ved å bruke elementer fra joiken, men også fra blant annet jazz, rock og andre folkemusikalske tradisjoner. Hun har vunnet flere Spellemannspriser og Nordisk Råds musikkpris, og hun ble i 2009 utnevnt til ridder av 1. Klasse av St. Olavs orden for “sitt allsidige kunstneriske virke”. “Gula Gula” var hennes debutplate, internasjonalt utgitt av Peter Gabriels Real-world Records. Albumet ble en stor suksess. Hun har siden det gitt ut 9 solo-album, nylig slapp hun “See the Woman”, sitt første album på engelsk. I 2015 ble Boine innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Torsdag 28.september kl.20.00 på Rockheim Scene blir det dybdeintervju med den legendariske artisten, etterfult av konsert. Billetter kan kjøpes på Hoopla.no til 390,- (+ avgift). 

Lenke til billettsalg:  https://rockheim.hoopla.no/sales/4097126732

Om Rockheimkunnskap: 

I serien Rockheimkunnskap blir utvalgte norske artister og band intervjuet på Rockheim Scene før de holder en konsert. Intervjuene filmes og inngår i Rockheims arkiv av egenprodusert dokumentasjonsmateriale. Rockheim har tidligere tatt konseptet på veien med Rockheimkunnskap i Lillestrøm (Undertaker Circus) og Oslo (The Beatnicks), og i august reiser Rockheim til Bodø for Rockheimkunnskap med 1 2 6. 

I hele 2017 markeres Tråante, en felles feiring av 100-årsjubileet av samenes første landsmøte i Trondheim 6.-9.februar 1917. Tråante er en storstilt markering av 100 års kamp for demokrati, rettferdighet og mangfold. Rockheimkunnskap med Mari Boine er en del av Tråante 2017s program, og er med på å avspeile bredden som finnes i samisk kultur, språk, næring og historie. 

  • Traante2017_sentrert_rgb.png