Hopp til hovedinnhold

Faglig profil Tone Fegran

  • Rikke Sørlie Langø

Navn: Tone Fegran

Stilling: Fagansvarlig museumspedagogikk

E-post: tone.fegran@mist.no

Telefon: +47 971 08 924​

Tone Fegran er utdannet Faglærer i Musikk fra Trøndelag Musikkonservatorium og Universitetet i Oslo, har i tillegg mellomfag i Drama, Film og Teater fra Universitetet i Trondheim. Hun tok i 2021 en master i barnekultur og kunstpedagogikk ved Dronning Mauds Minne, høgskole for barnehagelærerutdanning.

Tone startet som omviser på Ringve museum (1989) og ble ansatt som omvisningsleder/museumspedagog og senere formidlingsleder (1995-2009). Hun var deretter formidlingsleder ved Rockheim (2009-2022). Etter sammenslåing av Ringve og Rockheim er hennes arbeid knyttet til undervisning generelt, ansvarlig for program til den kulturelle skolesekken spesielt og omvisernes formidling.

Hennes faglige fokus og interesse er for tiden et feltarbeid der formålet er å samarbeide grundig og langsiktig med undervisningssektoren (fra barnehage til universitet) for å oppnå læring som er relevant for elever og lærere. Tone er også opptatt av det relasjonelle i museumsmøte med spesielt barn og unge, og hvordan lærers rolle har betydning.


Publikasjon

Klar for å Rocke – Barnehagebarns estetiske opplevelser på et musikkmuseum. DMMH 2021

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1