• Foto: Guido Harari (Foto/Photo)
    1/1
    Foto: Guido Harari

Bob Dylan – Forever Young

Fotografier 1961-2013 i Rockheim Temporær

Vi markerer Bob Dylans 80-årsdag 24. mai med en omfattende fotoutstilling i Rockheim Temporær. Den myteomspunnede og betydningsfulle artisten er behørig dokumentert av utallige fotografer gjennom hele sin karriere fra 1961 og fram til i dag. Samlingen som stilles ut i Rockheim Temporær tilhører samleren Eivind Preus og inneholder 48 unike originalfotografier fra Bob Dylans innholdsrike artistliv.

Bob Dylan har gjennom sin 60 år lange karriere fått en unik posisjon og status som musiker, forfatter og eventyrer. Han kom til Greenwich Village i New York som 20-åring i 1961, og gjorde raskt karriere som folk-sanger med egne låter på repertoaret. Tidlig i karrieren ble han utropt som profet og talsperson for en ny generasjon, og han har siden fulgt sine egne idéer og visjoner. Dette har ført til at han, til fansens ergrelse og glede, stadig har forandret musikalsk og kunstnerisk retning.

Mange betrakter Bob Dylan som en gåtefull, eksentrisk person og kunstner som er vanskelig å forstå. En del av tekstene hans er kompliserte og er blitt tolket i flere retninger og de bærer preg av hans inngående kjennskap til de store klassikerne, 
verdenshistorien, bibelen og andre religiøse skrifter. I 2016 ble han tildelt Nobelprisen i  litteratur.

«Bob Dylan – Forever Young» åpner i Rockheim Temporær!

I fotoutstillingen «Bob Dylan – Forever Young» ser vi Bob Dylan i ulike stadier gjennom 60 år, fotografert av blant andre David Michael Kennedy, Richard Avedon, Neal Preston, Barry Feinstein og Guido Harari.

Samlingen tilhører Eivind Preus (f. 1953), sønn av Leif Preus bak Preus Foto og Preus Fotomuseum; senere Preus museum. Eivind Preus er kunstinteressert, fotosamler og mangeårig Bob Dylan-fan. Han begynte å samle på originalfotografier av artisten i 2005 med første kjøp hos Snap Galleries i Birmingham, og har siden opparbeidet en unik samling fra 1961-2013.

Fotoutstillingen vil åpne fredag 18. juni