Akustiske landskap 2022: Jon Gomm (UK) & Simon Ôvinge (SE)

Akustiske Landskap 2022 tar turen til Rockheim med Jon Gomm og Simon Övinge lørdag 8. oktober! Få med deg gitarspill av verdensklasse, helt rå tilstedeværelse og formidlingskraft!

Akustiske Landskap 2022: Jon Gomm (UK) & Simon Övinge (SE)

Rockheim Scene

8. oktober kl. 19:00

  •  (Foto/Photo)

Jon Gomm er virkelig en av de fremste gitaristene på denne planeten, uansett sjanger! Når videoen av hans låt "Passionflower" ble sluppet i 2011 gikk den viralt og nærmer seg nå 20 millioner visninger på YouTube! I tillegg til å være en gudbenådet gitarist er han også en utrolig begavet låtskriver og fantastisk vokalist med helt rå tilstedeværelse og formidlingskraft på scenen! Han er definitivt en av pionerene innen moderne perkussiv fingerstyle-gitar som har fornyet sjangeren siden Michael Hedges gikk bort på 90-tallet! Aerial Boundaries med Michael Hedges er forøvrig et av Jon Gomms favoritt-album, så det er kanskje ikke tilfeldig at nettopp de to står fram som kanskje de to mest innovative og banebrytende gitaristene innenfor moderne fingerstyle-gitar i dag! Sist Jon gjestet festivalen vår på Ringve i 2018 så holdt han en av de beste (og lengste) konsertene i hele festivalens 10-årige historie, så når vi skulle markere 10-års jubileumet til festivalen så måtte vi nesten bare invitere han tilbake igjen, denne gang på Rockheim, en perfekt arena for Jon Gomm som fyller scenen som et helt rockeband bare med sin stemme og sitt utrolige gitarspill, og et utrolig variert, spennende og moderne lydbilde fra sin nye Ibanez signatur-gitar kombinert med utrolige effekter og lyder fra sitt pedalbrett.


Den som åpner konserten derimot er 12-strengs gitaristen Simon Övinge som i likhet med Jon Gomm er en utrolig kreativ låtskriver! Simon Övinge er en svensk gitarist og komponist utdannet ved jazzlinjen i Trondheim. Han er ekstremt allsidig og leverer alltid utrolige opptredener enten det er som jazzgitarist, bluegrass-gitarist, rockemusiker eller som session-musikant i Senkveld! Men det er på 12-strengs gitaren hans egen musikk virkelig får skinne, hvor han maler fram de utroligste stemninger og virkelig får brukt sin kreativitet og sin store klangpalett til fulle! I vår spilte han inn musikken sin i Acoustic Landscapes Studio i Trondheim, og med debutplata «Peninsula» kan verden endelig oppdage Simon sine fantastiske komposisjoner for 12-strengs gitar og ikke minst få sjansen til å oppleve han på turnè i Trøndelag 1-6. oktober før han deler scene med verdens-stjerna Jon Gomm denne lørdagen på Rockheim