Hopp til hovedinnhold

Akustiske landskap 2023: Brasil-lørdag

Denne internasjonal gitarfestivalen er en tredagers festival som viser hele spekteret av den akustiske gitaren - med artister i verdensklasse! Lørdag 7. oktober dedikeres til Brasiliansk gitarmusikk på Rockheim!

Rockheim Scene
7. oktober fra kl. 18 
500,-/350,- (dagspass lørdag)

Om man sier at nordmenn er født med ski på beina så kan man si at brasilianere blir født med en gitar i fanget! Det var i Brasil bossa nova og samba oppstod, sjangre hvor den brasilianske gitarens synkoperte rytmer og nydelige harmonier virkelig får skinne! Når vi endelig skal hylle gitarens virkelige hjemland i dag, Brasil, så har vi saumfart de aller beste utøverne og talentene i Brasil og Norge! 

Og vi får oppleve alt fra det fantastiske brasilianske instrumentet Cavaquinho til en brasiliansk håndlaget 9-strengs gitar med to ekstra bass-strenger og en ekstra lys streng! I tillegg en fantastisk norsk-brasiliansk sangerinne opprinnelig fra Sao Paolo men nå bosatt i Norge. 

Når vi inntar Rockheim på lørdag så er vi stolte av å presentere disse fantastiske artistene til hovedkonserten i konsertsalen 

MATHEUS DONATO (BR): 
Denne konserten starter med et fyrverkeri av en gitarist fra Brasil, Matheus Donato! Han er virkelig en av verdens fremste utøvere på den særegne brasilianske gitaren cavaquinho, og er allerede lovprist av kanskje den aller største brasilianske gitaristen gjennom tidene, Yamandu Costa! Han gjør alt fra egne låter til tolkninger av brasiliansk og sør-amerikansk musikk. Ikke la deg lure av størrelsen på instrumentet, til tross for den bittelille cavaquinhoen han spiller på så har vi her å gjøre med av de virkelig største artistene i verden på dette instrumentet!

GABRIELA GARRUBO & PER OLAV KOBBERSTAD DUO (BR/NO)tolker de fineste låtene fra den brasilianske sang-skatten helt autentisk, men allikevel med stort særpreg og enorm formidling!
Gabriela Garrubo er opprinnelig fra Sao Paolo men har bodd i Norge i en årrekke og er utdannet som jazzvokalist fra Grieg-akademiet. I år kom hennes debutalbum "Rodando" ut som bl.a. fikk terningkast 6 fra Bergens Tidende! Per Olav Kobberstad er en av de fremste gitaristene i Europa til å tolke brasiliansk og sør-amerikansk musikk. Han er også som halvt brasilianer å regne siden han har tilbragt lange perioder i Brasil de siste 10 årene og snakker språket flytende! Sist duoen spilte på Akustiske Landskap i 2016 bergtok de publikum med en fantastisk utendørs konsert på Kristiansten Festning! Siden det har de turnert masse og bl.a. spilt inn sin debutplate som skal gis ut neste år. Frem til den kommer ut må vi nøye oss med å nyte denne fenomenale duoen på konsert! Gabriella Garrubo - vokal, Per Olav Kobberstad - 9-strengs brasiliansk håndbygget gitar. 

Forspill kl 18 i Rockheim Panorama i samarbeid med Fuzz Sjakk:DUO MAGICO
Duo Magico er virkelig en unik norsk 8-strengs gitarduo bestående av Per Olav Kobberstad og Alf Wilhelm Lundberg på 8- og 9-strengs Brahms gitarer! Her får vi høre deres egne komposisjoner i grenseland mellom brasiliansk og nordisk folkemusikk samt noen tolkninger også av deres musikalske helter som Egberto Gismonti, Yamandu Costa og Raphael Rabello!Debutplata deres Colonial Colors ble utgitt i 2016 og fikk gode anmeldelser, den respekterte jazzjournalisten Tor Hammerø skrev bl.a. følgende i sin blogg Tor De Jazz: "Teknisk sett er de to svært så langt framskredne, men teknikken kommer likevel aldri i veien for det å skape musikk med substans. Musikken er utstyrt med masse forskjellige farger og magien er absolutt til stede ved flere anledninger". Denne konserten er i samarbeid med Fuzz Sjakk som arrangerer sjakkturnering kl 17 og vil være som en pause i turneringen kl 18 - 18.40 åpent for alle med dagpass, festivalpass eller masterpass til Akustiske Landskap!

NB: For å komme på forspill kl 18 trengs enten festivalpass eller dagpass. Hvis en i tillegg ønsker å få med seg en masterclass med den anerkjente jazzgitaristen Jostein Gulbrandsen kl 16 i konsertsalen så trengs egen billett eller Masterpass (som gir tilgang til ALLE konserter og daglig masterclass kl 16 hele helgen 6-8. oktober!

Fullt program, videoer av alle artister og billettlenker / festivalpass finner du på vår webside www.akustiskelandskap.no