Utstillingsåpning og dansefest: Everybody dance!

Velkommen til kveldsåpning av ny utstilling i Rockheim temporær: Everybody dance! Utstillinga åpnes interaktivt av Kartellet kl.17.

 • (Foto/Photo)

Den interaktive forestillingen An Dran Drin Drekt med Kartellet markerer åpningen av Everybody dance! Etter forestillingen ønsker vi velkommen til å ta en titt i den helt ferske utstillingen og lade opp til dansefest på Rockheim scene med en god gjeng musikere som spiller til dans kl. 19. 

Arrangeres i samarbeid med TrondheimFOLK og Norsk senter for folkemusikk og folkedans.

Gratis inngang frem til kl. 19 

Dansefest i konsertsalen fra kl.19: 

200,- / 120,- 

An Dran Drin Drekt

 • (Foto/Photo)

I forbindelse med utstillingsåpningen av “Everybody Dance” på Rockheim inviterer Rockheim, Norsk senter for folkemusikk og folkedans og TrondheimFOLK og til interaktiv familieforestilling med Kartellet. Forestillingen An Dran Drin Drekt passer for alle og er helt gratis!

«An dran drin drekt. Kontra både fem og seks. Bom bam dutri dam. Silkemaga, buldrikaka. Ditt om. Pøk utav.» Denne uforståelige reglen er kjent fra Grytøya og Vesterålen. Ordene er ikke så viktig – det er rytmen som inspirerer til bevegelse og dans. Gleden av å være inne i en verden der man kan både leke og se på lek er noe medlemmene i trioen Kartellet vil sette fokus på. Ved hjelp av sin egen vri på rare gamle danser og regler, idrettsleker, bevegelser og dansekunst skal de spre appetitt for bevegelse. 


Dansere:  Sigurd Johan Heide og Eirik Fuglesteg Luksengar
Fele: Jo Einar Sterten Jansen 
Produsert av Festspillene i Nord-Norge. Støttet av Norsk Kulturråd. 

Dansefest

 • (Foto/Photo)

Denne kvelden samles Søndre Trondhjems Spellmannslag, felespilleren Jo Einar Sterten Jansen og Daniel Røssing Trio for dansefest på Rockheim. Arrangementet starter kl. 19. 

Det blir både gammeldans, pols, boogie og swing, god dansetakt og ingen restriksjoner!

Jo Einar Sterten Jansen er en ettertraktet spelemann, opprinnelig fra Frosta, med et repertoar som strekker seg over hele Norden. Han har levd sitt liv sammen med folkemusikken, gjennom familien og spelemannslaget i oppveksten, og utøvende studier rundt om i Norden. Jo Einar trakterer både fele og oktavfele, og har lang erfaring med å spille til dans. Han er kjent fra grupper som Rim, Moenje, Duo Jansen/Jüssi, Vassvik og Hildur Dansekompani, og i 2018 ga han ut soloalbumet “Naken”.

Daniel Røssing trio består av Daniel Røssing på piano, Åsmund Gevik på bass og Markus Wisth Edvardsen på trommer. Med et svingende repertoar hentet fra musikalske helter som Chuck Berry, Jerry Lee Lewis og Fats Domino garanterer trioen god stemning og at det vil rykke i dansefoten.

Søndre Trondhjems Spellmannslag er Trondheims nest yngste spellmannslag, stiftet august 1994. De har tatt frem og spiller et stort slåtterepertoar fra gamle Søndre Trondhjems Amt, særlig de slåttene de føler har fått for lite oppmerksomhet. Søndre Trondhjems Spellmannslag har en forkjærlighet for pols fra Gauldal, Singsås, Budalen, Holtålen, Soknedalen og Fosen.

 • (Foto/Photo)
  1/1
 • (Foto/Photo)
  1/1