En LEVEnde festival

10. september er datoen for markering av verdensdagen for selvmordsforebygging på verdensbasis. LEVE Sør-Trøndelag markerer dagen med paneldebatt og konserter på Rockheim Scene.

  •  (Foto/Photo)

Etter flere år med lite arrangementer og muligheter for å samles, er det mange som har kjent på ensomhet og lite håp. Gjennom LEVE Sør-Trøndelags arrangement med temaet «Håp gjennom handling», settes fokus på selvmordsforebygging og viktigheten av å finne håp sammen.

På scenen ser du manusforfatteren Linn-Jeanethe Kyed og artistene Daniel Kvammen, Mustafa Hasan, Grim Pil og Kjartan Gaulfossen.

10. september kl. 17​

Rockheim Scene

200,-

Program

Kvelden starter med et foredrag med selvmordsetterlatt og
manusforfatter av storsuksessen «Rådebank», Linn-Jeanethe Kyed. Hun vil holde et foredrag basert på TV-serien, og temaet for verdensdagen for selvmordsforebygging, «Håp gjennom handling». Foredraget glir over i en panelsamtale ledet av ungdomskontakt i LEVE Sør-Trøndelag, Tore Hongshagen Kristoffersen, som sammen med Linn-Jeanethe og artistene Daniel Kvammen, Grim Pil og Mustafa Hasan skal ha en personlig samtale med hovedtemaet som bakteppe. Deretter avsluttes kvelden med en magisk konsertopplevelse med de fire nevnte
artistene!

Arrangementet gjennomføres med støtte fra Trondheim kommune og er tilgjengelig for
bevegelseshemmede. Alle som har ledsagerbevis for funksjonshemmede og som kjøper billett til ordinær pris, får gratis billett for sin ledsager.

Kontakt for spørsmål og presse: Tore Hongshagen Kristoffersen tlf: 919 95 068
E-post: torehongshagenkristoffersen@gmail.com

Kirkens SOS, RVTS Midt, VIVAT selvmordsforebygging, ROS (rådgivning om spiseforstyrrelser) og LEVE Sør-Trøndelag har i tillegg stands i konsertområdet.

Om artister og foredragsholder


Linn-Jeanethe Kyed er en norsk dramatiker og manusforfatter fra Ulefoss, bosatt i Oslo. Hun er kjent for å ha skrevet manus til flere norske filmer og TV-serier, men er nok aller mest aktuell og kjent for NRK-suksessen, «Rådebank». TV-serien inneholder er skrevet ut fra mange egenopplevde situasjoner etter at Kyeds far tok sitt eget liv, og er en rå og ekte skildring av selvmordproblematikk og psykisk (u)helse. For manuset til sesong to, vant hun Gullruten 2021 i klassen beste manus, tv-drama og var nominert i samme klasse for sesong tre under Gullruten 2022. Rådebank vant også Seriekritikerprisen for beste norske drama i 2021. For sitt arbeid med Rådebank ble hun nominert til årets medienavn 2021 av medienettstedet Kampanje og til årets navn av Nettavisen. Linn-Jeanethe Kyed kommer til «En LEVEnde festival»for å holde et foredrag med temaet «Håp gjennom handling» og «Rådebank» som bakteppe.

Daniel Kvammen er en singer/songwriter fra Geilo. Han har raskt blitt en folkekjær og kjent artist for mange aldersgrupper med sin musikk på dialekt og sine ærlige tekster. Han har fått flere bemerkelser og vært nominert til Spellemannsprisen. – Jeg er en typisk mann, som tror at jeg føler meg veldig følsom. Men når jeg virkelig skal vise hva jeg egentlig føler, så synes jeg det er vanskelig, forteller han til TV2. Kvammen er aktuell med sitt nye og finslipte album «Guta som gret», som ifølge han selv handler om å være selvdestruktiv. – Jeg kjenner en fyr som har vært det i mange år, og han sitter her i rommet nå, sier Kvammen. Han stiller på «En LEVEnde festival» med full setliste og band! Mustafa Hasan er en ung, fremadstormende og samfunnsengasjert artist fra Asker. Han er også kjent gjennom sin lange kamp for å få bli i Norge, og seieren i rettssaken som førte til at han endelig kunne fokusere på å bygge sitt eget liv og sin artistkarriere. Han har etter rettsaken vært en aktiv taler for andre i hans situasjon, samtidig som han har produsert mye god musikk. Han ble av Nettavisen kåret til «Årets navn 2021», og mottok Gullruten for TV-serien «Uønsket». Hans nyeste singel «Følger med» beskriver den samme tematikken og problematikken han har gjennomgått. Det er bare å glede seg til Mustafa Hasan går på scenen under «En LEVEnde festival»!

Grim Pil er en artist som representerer det kunst i sin pureste form skal -og burde gjøre, og han gjør det på et vis at det treffer akkurat der det skal. Midt i senteret av mennesket, der hvis ingen intellektuell øvelse kan bygge et komfortabelt narrativ for å unnslippe det som trenger seg inn. Han tar lytteren med på en reise inn i selvet, ned i dypet, gjennom eksistensielle spørsmål -og oppad på en bølge av høyere forståelse og nye perspektiv -skreddersvøpt i gripende beats og melodier, noe som tross sitt varme budskap -får hjertet til å vibrere som kram snø. Musikk som gir avkastning til individet -for hver låt konsumert, både på det bevisste og ubevisste plan. I et samfunn hvor vi stadig drives lenger vekk fra det «ekte og rotfaste», har vi mer enn noen gang behov for kunst som kan ‘ta oss hjem’ der hvor vi hører til -og gi oss tilbake økt forståelse av det å være menneske, og å være i emosjonene, der ilden brenner. Ilden som må til -for å få samfunnet, og alle mennesker i den, bedre, og mer stødig - for å kontre en vaklende verden. Artisten har selv, for å sitere ett av hans verk: «dedikert ett tiår som en filosof» og tilbrakt årevis i isolasjon -en isolasjon som har gitt sin avkastning i gull, også hva gjelder kunsten i seg selv. Isolert, i et lite hus i bygda Selbu i Trøndelag -ble selve fundamentet av det som nå står som «Grim Pil-universet» skapt -som et resultat av dager og netter i studio, på loftet i det lille huset. Han har fått særdeles god omtale fra flere av landets medier, som f.eks Adresseavisen, Klassekampen og VG - som alle har gitt hans prosjekter terningkast 5 - og nå ventes han debut-album og opptreden på «En LEVEnde festival»!

Kjartan Gaulfossen er oppvokst i Trondheim og Gauldalen, men har tilbrakt mesteparten av sitt voksne liv i Oslo og København. Siden 2015 har han gitt ut en rekke album og EPer i samarbeid med bl.a. Ol´Burger beats og Erlend Smithee, og har utviklet seg til en av de virkelig gode tekstforfatterne innen sjangeren, både i Trøndelag og i Norge. I 2022 slapp Gaulfossen albumet «Gode daga». Her er stilen og fortellerstemmen finspisset og videreutviklet, og produksjonen fra Heffy Beluga (Grim Pil, Tung som en Trønder) lar de nære og personlige tekstene komme til uttrykk på en ny og klarere måte. Vi gleder oss til å se Kjartan Gaulfossen på «En LEVEnde festival»!Voksen kr 200,00Ungdom i følge med voksenmellom 13 og 18 år kr 200,00