Hopp til hovedinnhold

Foredrag med Sigbjørn Nedland: Musikkens reiser i historien og i geografien

Bli med når Sigbjørn Nedland gjør en reise gjennom musikk fra alle verdenshjørner.

Rockheim Scene
Lørdag 30. september kl. 15
120,-/80,- 

Bli med på musikkens reiser med kamelkaravane gjennom ørkenen, med seilskuter i det Indiske hav, og med norske slaveskip over Atlanteren. Vær der når verdens første jam session med verdensmusikk finner sted langs Silkeveien for 1000 år siden. Besøk verdens første rølpete pub like ved porten til Edens hage, og deltar på festival i verdens første kulturhus for 20 000 år siden.  

Følg gitarens reise fra oldtidens Mesopotamia via Arabia og Andalucia til en svett bluesklubb i Chicago, og til Sarpsborg, som vinner kappløpet om å gjøre den hel-elektrisk. Opplever rock, reggae og rumba, hører soul, samba og salsa, og få historien bak tango og calypso.  

Sigbjørn Nederland holder denne ettermiddagen et foredrag basert på innholdet i boken "Kultur - retur. Musikkens reiser i historien og i geografien". 

Sigbjørn Nedland

Radio- og TV-programleder og -produsent, NRK (1969 – 2018), mest kjente program: "Pandoras Juke Box" og "Jungeltelegrafen". 

Musikkprodusent for ca. 40 album med en rekke norske og internasjonale artister. Initiativtaker og prosjektleder for diverse internasjonale kulturprosjekter med deltagelse fra mange forskjellige land i Europa, Afrika, Asia og Amerika: oppbygging og drift av lydstudio, arbeid med copyright, musikkutdanning, digitalisering av musikkarkiver, workshops og studioproduksjoner med dokumentasjon av lokal og regional musikk, samt bruk av denne i moderne produksjoner. 

CD-produksjoner og konserter i tilknytning til Nobels fredspris, ansvarlig for musikk- og artistprogram ved festivaler og større evenement, bl.a. åpningsseremonien ved Biblioteket i Alexandria. 

Forfatter av artikler, skuespill, bøker og sangtekster. Ledet i 10 år EBU World Music Workshop. Har mottatt Kongens fortjenstmedalje, Vest-Agder fylkes kulturpris, Årets hederspris i Prix Radio, NOPAs Mediapris.

  • 1/1
    Sigbjørn Nedlands bok "Kultur - retur. Musikken reiser i historien og i geografien"