Tears in battle - Hearts of steel : sceneprat med Hedda Bremseth og Tommy Olsson

  •  (Foto/Photo)

I perioden 15. - 21. august viser vi filmen Tears in battle - Hearts of steel, av Hedda K Bremseth. 

Lørdag 20. august kl. 13 blir det sceneprat etter filmvisningen med Bremseth og kunstner og kritiker Tommy Olsson. Etter visningen blir det konsert på Kafè Larsen med Manowar tribute-band! 

Inngangsbillett løses ut i billettluka (ordinær inngangsbillett til museet). 

Om filmen: 

Hedda Bremseth manøvrerer identitetstemaet med humor i Tears in battle / Hearts of steel. En samtale om kunstnerens idolisering av bandet The Prodigy som ungdom, kryssklippes med dokumentasjon av fanskaren som reiser til en konsert med metalbandet Manowar på Svalbard. Bremseth trer inn i sentrum av begivenhetene på burlesk vis. Hun står på bardisken og hoier, arrangerer en marsj gjennom byen og drikker øl med den tilreisende fansen. Gjennom sin samhandling med miljøet viser Bremseth hvordan identitet er tett knyttet til det å være en del av et fellesskap. 

Om kunstneren: 

Bremseths tidligere arbeider og kunstneriske praksis er en blanding av performance, film og stand-up komedie hvor hun er både hovedperson og regissør. Hun bruker seg selv som et forskningsobjekt der hun beveger seg mellom menneskelig periferi og grenseområder. Hun bryter ned grensene mellom dokumentar og iscenesettelse, mellom fiksjon og fakta og etterlater en følelse av tvetydighet og uro. Hennes filmer peker på en ensomhet og utenforskap som alle kan kjenne seg igjen i til tider.