Kulturnatt på Rockheim

Velkommen til Kulturnatt på Rockheim, fredag 17. september! Vi holder museet åpent til kl.23, gratis inngang og har konserter med elever fra musikklinja på Heimdal VGS!

  • Rockheim-bygget (Foto/Photo)
    Geir Mogen/Rockheim

Velkommen til Kulturnatt på Rockheim, fredag 17. september! Vi holder museet åpent til kl.23, gratis inngang og har konserter med elever fra musikklinja på Heimdal VGS i tillegg til filmvisning i salen!

Konsertene foregår på tre scener: Rockheim scene, restaurant Rockheim Panorama og Hall of Fame-utstillingen (4.etg) 

Visning av dokumentarfilmen Oh, it Hertz! foregår i konsertsalen. 

Program

Kl. 17:00 - 23:00 Åpent museum 

Kl. 18:00 Konsert med elever fra musikklinja ved Heimdal VGS

Kl. 19:00 Konsert med elever fra musikklinja ved Heimdal VGS

Kl. 20:00 Konsert med elever fra musikklinja ved Heimdal VGS

Kl. 21:00​ Konsert med elever fra musikklinja ved Heimdal VGS

Kl. 21:30 Filmvisning i konsertsalen "Oh, it Hertz!" (2021) ​

Kl. 22:00 Konsert med elever fra musikklinja ved Heimdal VGS

Oh, it Hertz! (2021)

  •  (Foto/Photo)

Kl.21:30 Rockheim Scene 

Oh, It Hertz! er et sanselig dypdykk i lydene vi omgir oss. Den kollektive opplevelsen av lyd. Dokumentarfilmskaperen Gunnar Hall Jensen samarbeider med musikkviter og sanger Laurie Amat i denne utforskingen. Her møter vi lydeksperter fra hele verden, som gir oss både en personlig tilnærming til lyd, men også et vitenskapelig blikk. Denne filmen er som en herlig musikktime hvor du vil utforske hva nazistene oppnådde da de endret standardfrekvensen på A-tonen fra 432 til 440 Hertz. Hva er det lyd gjør med oss? Kan det manipulere oss og brukes som et våpen? Og enda mer skremmende, hva var det nazistene visste om dette? En ting er sikkert, vi vil nok aldri lytte til verden på samme måte igjen.

Regissør: Gunnar Hall Jensen. Foto: Måns Berthas. Spilletid: 1t 27 min. År: 2021. Land: Norge. Aldersgrense: Tillatt for alle. Distributør: UPNorth Film ​