Hopp til hovedinnhold

Romjula på Rockheim

Omvisninger og aktiviteter for hele familien på Rockheim i romjula. Jakt på rockeløver, lag din egen tegneseriestripe og utforsk museet på egenhånd eller delta på det daglige romjulsprogrammet!

I romjula, fra 27. - 30. desember, kan du bli med i jakten på rockeløver og delta i morsomme aktiviteter på Rockheim scene og Knutsen & Ludvigsen rommet! Lag din egen tegneseriestripe, inspirert av utstillingen "En fyr med tusj. 40 år med Tommy Sydsæter og Vazelina Bilopphøggers", og heng opp tegneserien i vår egen utstilling laget av barn og unge! 

Romjulsprogram 27. - 30. desember

Kl 11.15 Omvisning i hovedutstillingen
Kl 12.00 Barnas time
Kl 13.00 Omvisning i utstillingen En fyr med tusj
Kl 14.00 Innledning til Rockheim Hall of Fame-utstillingen

Hele dagen: Tegneserieverksted i salen

Kl. 11:15 Omvisning i hovedutstillingen

Rockheims faste utstilling, Tidstunellen, er utformet som en reise gjennom nyer norsk musikk og kulturhistorie. Her beveger du deg fra 1950-tallets gryende ungdomskultur til dagens uttrykksformer. Artister, musikken og rockens verktøy løftes frem i lys av de ulike tiårenes kulturhistorie. Under en omvisning vil du få en innføring i populærmusikkens utvikling i Norge og en veiledning i bruk av den interaktive utstillingen.

Kl. 12:00 Barnas time

Bli med i jakten på rockeløver og delta i morsomme aktiviteter på Rockheim scene, i Edda og Knutsen & Ludvigsen rommet. Passer best for for barn mellom 4 og 10 år

Påmelding og oppmøte i resepsjonen. Maks 20 på omvisning

Kl. 13:00 Omvisning i utstillingen En fyr med tusj. 40 år med Tommy Sydsæter og Vazelina Bilopphøggers

Bli med en av Rockheims guider på en omvisning i den nye utstillingen "en fyr med tusj" - og hør hva rockemusikk og tegneserier har til felles! 

Kl. 14:00 Innledning til Rockheim Hall of Fame-utstillingen

I denne faste utstillingen presenterer vi artistene som er innlemmet i Rockheim Hall of Fame og deres betydning for norsk populærmusikkhistorie. I 2023 innlemmes Backstreet Girls, Hellbillies og Sidsel Endresen! 

Gjennom unikt innhold som videoer, bilder, biografier og fysiske gjenstander får du i dette rommet ro til å gjøre et dypdykk ned i hver enkelt artists liv. 

Kl. 11:00 - 16:00 Tegneserieverksted

Bli inspirert av tegneseriene i utstillingen «En fyr med tusj» og lag din egen tegneseriestripe. Tegneserien du lager kan du henge opp i vår egen utstilling for barn og unge!

Tegneserieverkstedet foregår hele åpningstiden, i konsertsalen.