Sommeren på Rockheim 2022: Lek med lyd!

Få med deg spennende aktiviteter og omvisninger hver dag i sommerferien! Jakt på rockeløver på Barnas time, lær om utviklingen av norsk populærmusikk i Tidstunnellen, få presentasjoner av aktuelle utstillinger og lag elektronisk musikk i Lydlab.

  • Foto: Wil Lee-Wright (Foto/Photo)
    1/1
    Foto: Wil Lee-Wright

Daglig program 25. juni - 21. august

Millenniumsrommet_01.jpg (Foto/Photo)

Kl. 11:00 og kl. 14:00 Omvisning i Tidstunellen

Rockheims faste utstilling, Tidstunellen, er utformet som en reise gjennom nyer norsk musikk og kulturhistorie. Her beveger du deg fra 1950-tallets gryende ungdomskultur til dagens uttrykksformer. Artister, musikken og rockens verktøy løftes frem i lys av de ulike tiårenes kulturhistorie. Under en omvisning vil du få en innføring i populærmusikkens utvikling i Norge og en veiledning i bruk av den interaktive utstillingen.

Kl. 11:30 / 11.30 PM Presentation on Rockheim

Short presentation about the museum. 

Rockheim_MIST2021_photo_Wil_Lee-Wright__LW_9901_medium.jpg (Foto/Photo)

Kl. 12:00 Barnas time

Bli med i jakten på rockeløver og delta i morsomme aktiviteter på Rockheim scene, i Edda og Knutsen & Ludvigsen rommet. Passer best for for barn mellom 4 og 10 år

IMG_0664.jpg (Foto/Photo)

Kl. 13:00 Innledning til MoE - vi som elsket kaos

En utstilling om bandet MoE, gjør-det-selv-kultur og møter mellom mennesker i en verden i endring.

GeirMogen_12.jpg (Foto/Photo)

Kl. 13:30 Innledning til Rockheim Hall of Fame-utstillingen

I denne faste utstillingen presenterer vi artistene som er innlemmet i Rockheim Hall of Fame og deres betydning for norsk populærmusikkhistorie. 

Gjennom unikt innhold som videoer, bilder, biografier og fysiske gjenstander får du i dette rommet ro til å gjøre et dypdykk ned i hver enkelt artists liv. 

Rockheim_Everybody_Dance_photo_Wil_Lee-Wright__LW_7898copy.jpg (Foto/Photo)

Kl. 14:30 Innledning til Everybody dance!

Få en presentasjon av den danseutstillingen Everybody dance! 

Filmprogram

Hver dag i sommerferien kan du få med deg musikkfilm i konsertsalen! 

IMG_3401.jpg (Foto/Photo)

Kl. 13:15 MoE - vi som elsket kaos, live fra Rockheim Scene 28.01.22

Rockheim åpnet 28. januar utstillingen «MoE – vi som elsket kaos». Utstillingen dreier seg om bandet MoE, gjør-det-selv-kultur og møter mellom mennesker i en verden i endring. Under åpningen spilte bandet hele to (!) konserter, hvorav den ene ble gjort opptak av. Hver dag i sommerferien kl. 13:15 viser vi filmen i konsertsalen NB! Lørdag 20. august vises ikke denne filmen. 

MG_2393.jpg (Foto/Photo)

Kl. 14:00/15:30 Klipp fra arkivet

Vi viser klipp fra Rockheims egne arkiver. Her får du se forskjellige utdrag fra våre omvisninger, tidligere utstillinger og egne arrangementer.

Hearts_of_steel_tears_in_battle.jpg (Foto/Photo)

Kl. 15:30 Tears in battle - Hearts of steel (NB! kun 15. - 21. august) NB! Filmen vises kl. 13 20. august

I perioden 15. - 21. august viser vi filmen Tears in battle - Hearts of steel, av Hedda K Bremseth. 

Lørdag 20. august, blir det en finissage for filmen i form av sceneprat med Hedda Bremseth og kunstner og kritiker Tommy Olsson, samt påfølgende konsert på Kafè Larsen med Manowar tribute-band! 

Hedda Bremseth manøvrerer identitetstemaet med humor i Tears in battle / Hearts of steel. En samtale om kunstnerens idolisering av bandet The Prodigy som ungdom, kryssklippes med dokumentasjon av fanskaren som reiser til en konsert med metalbandet Manowar på Svalbard. Bremseth trer inn i sentrum av begivenhetene på burlesk vis. Hun står på bardisken og hoier, arrangerer en marsj gjennom byen og drikker øl med den tilreisende fansen. Gjennom sin samhandling med miljøet viser Bremseth hvordan identitet er tett knyttet til det å være en del av et fellesskap. 

Om kunstneren: 

Bremseths tidligere arbeider og kunstneriske praksis er en blanding av performance, film og stand-up komedie hvor hun er både hovedperson og regissør. Hun bruker seg selv som et forskningsobjekt der hun beveger seg mellom menneskelig periferi og grenseområder. Hun bryter ned grensene mellom dokumentar og iscenesettelse, mellom fiksjon og fakta og etterlater en følelse av tvetydighet og uro. Hennes filmer peker på en ensomhet og utenforskap som alle kan kjenne seg igjen i til tider. 


Sommeren på Ringve Musikkmuseum: Lek med lyd!

  •  (Foto/Photo)

Bli med på en morsom oppdagelsesferd med guiden i museet! Lek med instrumenter i Musikkhagen og prøv å spille selv. Gå naturstien i hagen, gjør oppgaver med familien eller løs mysterier i aktivitetsheftet. Få også med deg konserter med Ukas musiker i den ferske utstillingen Lydlab hver dag, samt søndagskonsertene. 

Les mer om sommertilbudet her: https://ringve.no/sommeren-pa-ringve-2022