Hopp til hovedinnhold

Utstillingsåpning: Everybody dance!

Vi åpner ny utstilling på Rockheim og byr på en hel dag dedikert til dans! Bli med på dansekurs, kuratoromvisning i utstillingen Everybody Dance og mye mer!

​Dansen har alltid vært en del av vårt sosiale liv, enten man møttes på fest på lokalet, hjemme hos hverandre eller utendørs. I dag er dansekurs en viktig møteplass og internett har samtidig gjort det mulig å dele sin danseinteresse med hele verden. 

Dans er en omgangsform der kroppen står i fokus, en forenende kraft som både er intim og fysisk. 

I alle tider har folk samles for å danse til de nyeste låtene. Det vi kaller folkemusikk og folkedans i dag var en gang populærkultur. 

Dansen er uavhengig av sted, du kan danse i dusjen og på kjøkkenet like godt som på dansegulvet. Og framfor alt: alle kan danse! 

Utstillingen Everybody dance! er produsert i regi av Norsk senter for folkemusikk og folkedans og i samarbeid med Scenkonstmuseet i Stockholm og Teatermuseet i Helsinki, finansiert av Nordisk kulturfond og Nordisk kulturkontakt.​

Kurator: Tone Erlien Myrvold

Prosjektleder Rockheim: Espen Mindrebøe 

PROGRAM: 

Utstillingen åpner kl. 11 

Kl 15:00 inviterer kurator Tone Myrvold alle barn og ungdom til å komme og se mange filmer av dans fra hele verden! Og lurer du på noe om dans så kan du spørre Tone. Hvorfor blir det plutselig kult å danse en spesiell dans? Og hvorfor danser barn i dag forskjellig fra da bestefar var ung? Dette vet Tone.

Kl 16:00 inviterer kurator Tone Myrvold til omvisning i utstillinga med ekstra fokus på hvordan dansen som sosial samværsform har utvikle seg opp gjennom tidene. Fra dans på fjellstølen, til dans på lokalet, til dans i bydelshusa.