Hopp til hovedinnhold

Utstillingsåpning: Trondheim Calling 10 år - en fotoutstilling

Velkommen til åpningsfest for Trondheim Calling 10 år - en fotoutstilling, torsdag 16. januar!

  • Foto: Trondheim Calling/Marius Berg

I samarbeid med Trondheim Calling presenterer vi utvalgte fotografier fra festivalen de 10 siste årene, i Rockheim Galleri. Utstillingen er kuratert av tidligere fotosjef Christina Undrum Andersen, nå fungerende formidlingsleder på Trondheim kunstmuseum

Trondheim Calling 10 år - en fotoutstilling
Åpningsfest torsdag 16. januar kl. 19.30
Konsert på scenen med j00, taler, tilgjengelig bar og snorklipping.
GRATIS inngang - velkommen!

Musikk- og bransjefestivalen Trondheim Calling feirer 10 år. Det har vært konserter i små og store format, faglig påfyll, sur vind ute, og varme lokaler inne – fulle av nye musikkopplevelser. Denne galleriutstillingen presenterer utvalgte fotografier fra Trondheim Calling de siste 10 årene.

10 år og et bildearkiv med over 5000 bilder. En visuell rapport fra en festivals utvikling. Det er øyeblikkene fra Trondheim Calling du husker, og øyeblikkene du gikk glipp av – festivalfotografen var der og dokumenterte.

Vi har alle lagt merke til personen som står foran scenen, gjemt bak et kamera. Fotografen som dokumenterer og fanger en stemning, en metaopplevelse, som senere minner publikum om opplevelsen som var. Bildene står igjen som bevis på kveldens mange konserter, den litt søvnige dagen derpå med konferanseprogram, og alle mellomrommene. Flere tusen bilder danner en samling av opplevelsene og menneskene som har formet Trondheim Calling gjennom 10 år. Galleriutstillingen viser et lite utsnitt av alt materiale tatt av festivalens frivillige fotografer. Sammen med projisering av publikumsbilder, lar utstillingen oss ta del i noen av festivalens mange øyeblikk.

j00 - minikonsert på utstillingsåpningen

🌸💥 j00 byr på eksplosiv 3D-pop 💥🌸

Trondheimsbaserte j00 freser synth, suggerende rytmer og dansbare refreng. På bare ett år har bandet, med sin newfangled pop (😂), blitt henta til både Samfundet, Lokal Bar, Bakkefestivalen, Øyafestivalens klubbdag, UKA, og nå Trondheim Calling 2020.

Musikken har blitt møtt med tung rotasjon hos Urørt på NRK P3, og de har også blitt lista på Spotifys «New Music Friday». For tiden er de aktuelle med singelen «golden days», som havnet på P3s «Best Akkurat Nå»-liste». j00s mangefasetterte popmusikk henter inspirasjon fra band som Sylvan Esso, Warpaint, Oneohtrix Point Never, Bon Iver og Beach House. Bandets eksplosive 3D-pop vil treffe deg midt i hjerterota!

Kom og se j00 hvis du vil 💃, 🤸, 🏄, 💕, 🏖, 🌈, 😭, 🚀!

«Vi ble blåst overende av konserten på Lokal Bar, og da måtte vi bare slå til.» 
Bakkefestivalen

«Dette er fine greier! En låt i et poplandskap med pulserende rytmer og fengende melodier hvor det elektriske møter det akustiske i god harmoni.» NRK P3

j00 skal også opptre på Trondheim Calling i 2020.

Om Trondheim Calling

Etter at by:Larm flyttet til Oslo på fast basis, tok platebransjen selv initiativ til et tilsvarende regionalt arrangement i Trondheim, med en konferansedel og en konsertdel. Trondheim Calling har vokst år for år, og er i dag Norges største nasjonale musikkonferanse og Midt-Norges største musikkfestival i vinterhalvåret.

«Trondheim Calling har med årene vokst til å bli en mønstring bestående av alt vi synes er fett innen nyutgitt norsk musikk om dagen, uavhengig av fra hvor, hvilken sjanger det er og alderen på musikeren. Den norske musikkbransjen jobber med utrolig mye forskjellig, og det ønsker vi å løfte fram.»  -Festivalsjef Thomas Ryjord

Trondheim Calling feirer ny norsk musikk og har som hovedmål å vise frem artister som er på vei mot et gjennombrudd, samt heve kompetansenivået innen norsk musikknæring. I 2020 arrangeres Trondheim Calling fra 30. januar til 1. februar. 

Fotoutstillingen står i Rockheim galleri fra 16. januar til midten av mars.