Dokumentasjonsreportasjer

1_GarageAlbumMaxIgland.jpg

7 dager i Garagen

Garage regnes blant de mest legendariske rockeklubbene i Norge. I desember 2016 ble det kjent at klubben sliter økonomisk. Nyheten mobiliserte musikere og bransje i Bergen til et felles krafttak for byens rockestue, og i februar 2017 ble støttefestivalen 7 dager i Garagen arrangert, med 47 band fra ulike Garage-epoker. Rockheim, ved Vigdis Sjelmo, var tilstede på festivalen og har skrevet en reportasje fra oppholdet.

flory_forside.jpg

Intervju med professor Andrew Flory

Amerikanske Andrew Flory holdt foredrag om Motown på Rockheim 22. mars 2018. Han gjorde også et intervju om plateselskapet og ringvirkningene i Skandinavia, som du kan lese her.

Karin_B_hy_opplsning.png

Iscenesettelse av historisk lyd i museum

Konservator Vigdis Sjelmo intervjuer professor og lydforsker Karin Bijsterveld om iscenesettelse av historisk lyd i museum.

Arnold_dirigerer.JPG

Mr. Gospel - portrettintervju med Arnold Børud

Arnold Børud fylte 70 år i 2017, og kan se tilbake på en innholdsrik karriere som musiker, komponist, arrangør, tekstforfatter, musikklærer, kordirigent, produsent, forlagsdirektør og ikke minst som «gudfar» i den musikalske Børud-familien. Rockheim, ved Vigdis Sjelmo, har intervjuet ham i anledning jubileet.

MG_7088.jpg

Musikkforedraget med Dr. Bill Bruford: Creative Drumming

Se opptak av hele Bill Brufords utsolgte foredrag på Rockheim 8. mars 2018. Bruford har fartstid som trommeslager i band som Yes, King Crimson og Earthworks, er innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame og har de siste årene forsket på kreativitet i musikk.

Rockheim Scene

Moonshine Limited

Øvingsrommet på Rakkestad

Hvor mange øvingsrom finnes det ikke rundt omkring i Norge, der amatører og profesjonelle musikere har tilbragt store deler av livet med øvinger, jammer, samtaler og tidsfordriv?

Endless Tinnitus Studio

På besøk i Endless Tinnitus Studio

For kort tid siden fikk Endless Tinnitus beskjed om å være ute av lokalene i Schweigaardsgate 44b innen utgangen av 2016.