Hopp til hovedinnhold

Dreamsville

The Monn Keys er en kjent og kjær vokalgruppe i den norske populærmusikkhistorien. Mange forbinder gruppen med revy, variete og tv-underholdning – på norsk, for et norsk publikum. Men The Monn Keys har også vært aktive utenfor landets grenser. I årene 1957 – 1961 gjorde gruppen flere fremstøt for å hevde seg på den internasjonale musikkscenen, blant annet med en rekke engelskspråklige utgivelser som nærmet seg sjangrene easylistening, lounge og jazz.

  • 1/1

Rockheim Galleri, 28. februar - 24. mai 2013

Et høydepunkt i jakten på internasjonalt gjennombrudd kom idet The Monn Keys inngikk et samarbeid med den kaliforniske jazzlegenden og arrangøren Allyn Ferguson på slutten av 1950-tallet. Samarbeidet resulterte i en samling innovative nytolkninger av materiale fra anerkjente komponister som Henry Mancini, André Previn og Horace Silver med flere. Ti av disse nytolkningene ble med på albumet Dreamsville, utgitt på det amerikanske selskapet Omega Records i USA i 1960. Året etter ble albumet lansert i Norge med nytt cover og ny tittel – Here Are The Monn Keys.

I utstillingen Dreamsville fortelles historien om hvordan albumet ble plukket opp av en gruppe kunstnere tilknyttet galleriet The Tarthouse i San Fransisco på 1990-tallet. I dette miljøet kom platen til å få en helt spesiell betydning for en rekke personer, både som kilde til inspirasjon og kreativitet, og som en nostalgisk tilbakevending til en nesten glemt musikalsk periode. Dette retro-fenomenet fikk en særlig betydning i det kreative homsemiljøet i San Fransisco på 1990-tallet.

Utstillingen er et samarbeid mellom Rockheim og kulturhistorikerne Erik Castberg Tresselt og André Larsen Avelin.

  • 1/1
Dreamsville