Hopp til hovedinnhold

Erlend Ropstad opptrer på utstillingsåpning Saftflaske 10 år

UTSATT: Erlend Ropstad opptrer på åpningen av Saftflaske - 10 år med hverdager i norsk musikk, i Rockheim galleri torsdag 26. mars!

  • 1/1
    Erlend Ropstad. Foto: André Løyning

Erlend Ropstad til utstillingsåpning av Saftflaske – 10 år med hverdager i norsk musikk

Dette blir en akustisk solokonsert på Rockheim scene. Det blir gratis inngang og bar tilgjengelig.
Arrangementet starter kl. 19, torsdag 26. mars. 

Forvent nykomponerte fotonoveller på veggene, når multikunstner og tidligere musikkjournalist André Løyning får fritt spillerom i Rockheim galleri. Årabrot, Tønes, Susanne Sundfør, Aurora og Erlend Ropstad er blant de mange artistene Løyning har jobbet med gjennom musikkbloggen Saftflaske

Nettopp André Løyning og Erlend Ropstad har jobbet sammen i mange år, noe som har resultert i både platecover, plakater og videoer. André Løyning forteller om samarbeidet:

«Jeg møtte Erlend Ropstad en sensommernatt på en bar, etter at alle andre hadde dratt hjem og vi plutselig befant oss på hver vår ende av et langbord. Det ble en lang høst med mange seine kvelder. Vi bestemte oss vel aldri for å jobbe sammen, men bildene og etterhvert videoene, ble fine avbrekk mellom barbesøkene. En gang i 2012 arvet jeg min bestefars gamle kamera fra 1955 og hadde skikkelig kick på å fotografere analogt og manuelt. En sommerformiddag hadde jeg kjøpt en rull film for å ta noen bilder til et prosjekt Erlend jobbet med. Da jeg fikk filmen tilbake fra fremkalling så jeg til min store forskrekkelse at 1/3 av filmen var dobbelteksponert og dermed ødelagt. Heldigvis ble de resterende bildene ganske gode, og endte med å bli coveret på Erlends første norskspråklige album «Hva om det ikke er sånn som du tror at det er». 

Om Erlend Ropstad:

Med sitt femte album på norsk, Brenn siste brevet (2019), befestet Erlend Ropstad sin posisjon som kanskje landets aller viktigste og største artist innen rocken akkurat nå. Mottakelsen fra både publikum og kritikere overgikk også tidligere svært kritikerroste utgivelser fra Ropstads side: