Hopp til hovedinnhold
  • 1/1

Siden begynnelsen av 2000-tallet har Norge opplevd en eksplosjon av ulike festivaler. Størst av dem alle er musikkfestivalen, som trekker tusenvis av deltakere over hele landet for å oppleve musikk, fest, sommer og ikke minst stemning!

Hos det yngre publikummet er det ikke lenger de tradisjonelle rockefestivalene med festivalcamp, dugnad, store hovedscener og gitarrock som dominerer. Nye sommerfestivaler og musikkhappenings har kommet til, som like gjerne være en gedigen strand- eller byfest, med fokus på fest og moro, pyro og pool-parties, lekre bilder og definerende sponsorer.

Den nye generasjonen festivaler forsøker å skape den ultimate festen: det handler om stemning, omgivelser, om deg og dine venner. Publikum selv er årets «headliner».

Disse festivalene dokumenteres og feires i denne utstillingen på nett, og i en galleriutstilling på Rockheim som åpner 13. juni. 
Scroll nedover og trykk deg inn på festivalene du vil utforske.

Tusen takk til festivalene Festningen, Findings, Palmesus, RakettNatt og Utopia for samarbeid med dette prosjektet. 

Nettutstillingen består av foto tatt av Christian Zervos, Christine Blix, Christoffer Krook, Daniel Adekoya, Daniel Lilleeng, Daniel Schjøtt, David Jensen, Floris Heuer, Håkon Jørgensen, Håvard Jørstad, John Rodger, Mads Suhr Pettersen, Maja Moan, Martin Litwicki, Michael Angeles, Olav Stubberud, Steffen Vidar Jensen, Tore Eriksen og Ådne Birkeland.