Håkon Gullvåg og Håvard Gjelseth - Forvandling

I samarbeid med Olavsfest presenterer vi utstillingen Forvandling, av Håkon Gullvåg og Håvard Gjelseth, i Rockheim Galleri.

 • 1/1

Årets tema for Olavsfest er Forvandling. Festivalkunstner Håkon Gullvågs motiv som best representerer dette temaet, er kanskje Nattverd. De mange variasjonene Gullvåg har malt av dette motivet er fundamentet i årets visuelle identitet for festivalen - og er brukt i alt fra plakater, bussdekor, annonser i aviser og sosiale medier, t-skjorter, billetter – og mer. I nært samarbeid med kunstneren har grafisk designer Håvard Gjelseth komponert de ulike visuelle flatene, som også forvandler seg i de ulike størrelsene og mediene de er brukt. Gullvåg har malt de typografiske titlene som skaper et slektskap mellom alle arrangementene under festivalen - på tvers av ulike foto og sjangre.

I samarbeid med Olavsfest presenterer vi utstillingen Forvandlingfra 11. april 2019.

Håkon Gullvåg er en av Norges mest markante kunstnere etter sitt gjennombrudd tidlig på 80-tallet, og har også en sterk posisjon internasjonalt. Fra 1995 har Gullvågs kirkeutsmykninger gitt ham posisjonen som en av landets ledende innen kirkekunst. Parallelt har han fått stor anerkjennelse for sine portretter av fremtredende personer i Norge, blant annet av kongeparet.

Håkon Gullvåg fyller 60 år i 2019, og feirer med en rekke utstillinger i inn- og utland, blant annet i flyktningleiren Shatila i Jordan, samt Palestina, Kina, Polen, USA og Italia. Hovedfeiringen blir lagt til Olavsfest, og markeres både med bokutgivelse og hele 12 utstillingspunkter. Blant annet åpner Gullvåg sitt hjem og atelier på Hospitalsløkkan for publikum for første gang.

 • Håkon Gullvåg. Foto: Geir Mogen
  1/1
  Håkon Gullvåg. Foto: Geir Mogen

Håvard Gjelseth er grafisk designer med over 20 års erfaring fra bransjen og jobber for tiden i NRK. Han har over 70 platecover bak seg, de fleste for Crispin Glover Records, med navn som Motorpsycho, Dumdum Boys, Knutsen og Ludviksen og Spidergawd på listen.

 • Håvard Gjelseth
  1/1
  Håvard Gjelseth