Hopp til hovedinnhold

Girls Just Wanna Have Fun

Backstreet Girls har framstått som rock personifisert i over 30 år. Fotograf Morten Andersen har siden 1984 dokumentert bandet både foran og bak scenen. I fotoutstillinga Girls Just Wanna Have Fun viser Andersen et unikt norsk rockeband gjennom fire tiår.

  • 1/1
    Morten Andersen

Rockheim Galleri, 24. april - 2. august 2015

Morten Andersen

Punken traff Morten Andersen hardt som tenåring. I tråd med gjør det selv-idealet laget femtenåringen sin første fanzine på Jessheim i 1980. Han skjønte at han trengte bilder til tekstene, og dette ble på mange måter starten på en imponerende fotokarriere. Gjennom årene har Andersen utviklet et distinkt og gjenkjennbart uttrykk. I den første av mange fotobøker Fast City (1999) dokumenterte han på en unik måte Oslo som by på et bestemt tidspunkt i historien.

Selv om Andersen har vært innom ulik tematikk i sine bilder, er han kanskje mest kjent som rock-fotograf. Fotografiene uttrykker ofte en voldsom energi, og samtidig nærhet til objektene. I fotoboka White Nights (2006) fanget han konserter på ølstenkede og røykfylte rockebuler. I Ass Time Goes By (2008) presenterte han Turboneger gjennom tid og skifter i uttrykk og framtreden. Andersens siste bok og tilhørende fotoutstilling Girls Just Wanna Have Fun dokumenterer Backstreet Girls gjennom 30 år.

  • 1/1
    Morten Andersen

Backstreet Girls

Backstreet Girls så dagens lys i 1984. Bandet debuterte på LP med Mental Shakedown på det lille uavhengige Medicine Records i 1986. Dette ble lagt merke til, og med platekontrakt og etablert selskap i ryggen kom gjennombruddet med Boogie Till You Puke et par år etter.

Med gitarist Hans Petter Baarli i spissen har bandet gjennom fire tiår med oppturer, nedturer og utskiftninger sverget troskap til hard og klassisk boogie-rock. Hele 14 album har det blitt til nå, og de har gjennom hele sin historie vært et hardtarbeidende, energisk og fortreffelig liveband.

På tross av at bandet allerede hadde befestet en fjellstø posisjon i norsk rockhistorie på slutten av 1980-tallet, ble de likevel ikke kanonisert som en av de såkalte ”fire store” fra denne tida. En grunn kan være at de aldri har hørtes særlig norske ut. Backstreet Girls sang på engelsk og har alltid handlet om upretensiøs og feststemt rock ’n’ roll med inspirasjon fra artister som Chuck Berry, Ramones, AC/DC og Rose Tattoo.

  • 1/1
    Utstillingsplakat