Jonas Fjeld, Halvdan Sivertsen og Radka Toneff innlemmes i Rockheim Hall of Fame

Det blir en intim, musikalsk seremoni fra Rockheim scene
torsdag 22. oktober med Silje Nordnes som programleder.

 • (Foto/Photo)
  1/1

Åge Aleksandersen, Claudia Scott, Jan Eggum, Kirsti Huke, Madeleine Ossum, Maria Haukaas Mittet, Malin Pettersen og Judy Collins er blant dem som vil hylle sine venner og kolleger. I tillegg vil æresgjestene sette sitt preg på kvelden med musikalske bidrag og samtaler med Silje Nordnes fra Rockheim scene. Musiker Marte Eberson, kjent fra bandet LÖV og tidligere medlem i Highasakite, vil representere Radka Toneff denne kvelden. Hun er datter av Jon Eberson som var en del av Radka Toneff Quintet fra 1975-1980. 

For å sørge for tilstrekkelig smittevern grunnet Covid-19, blir det ikke solgt billetter til årets Rockheim Hall of Fame-seremoni. Følg med når vi annonserer datoen for sendingen som blir vist på NRK senere i høst! 

 • Jonas Fjeld, Halvdan Sivertsen, Jan Ole Otnæs (fra Radka Toneffs minnefond) og programleder Silje Nordnes. (Foto/Photo)
  1/1
  Jonas Fjeld, Halvdan Sivertsen, Jan Ole Otnæs (fra Radka Toneffs minnefond) og programleder Silje Nordnes.

Rockheim Hall of Fame er en utmerkelse som deles ut av Rockheim – det nasjonale museet for populærmusikk. Siden starten i 2011 er 35 artister og band innlemmet – en ære som tildeles de som har hatt og satt dype musikalske spor etter seg i norsk populærmusikkhistorie. 

Nominasjonskomiteen har bestått av Jan Eggum, Sissel Guttormsen, Sondre Lerche, 
Tove Bøygard, Arvid Skancke-Knutsen, Claudia Scott og Sæmund Fiskvik. 

Ca. 200 personer tilknyttet norsk musikkbransje har avgitt stemmer til årets nominerte. 
Vi gratulerer Halvdan Sivertsen, Jonas Fjeld og Radka Toneff med sine velfortjente stemmer og innlemmelse i Rockheim Hall of Fame.

 • (Foto/Photo)
  1/2
 • 2/2
  Jonas Fjeld. Foto: Stian Andersen

JONAS FJELD (f. 1952) Terje Lillegård Jensen, bedre kjent som Jonas Fjeld, har siden 70-tallet vært en ledende artist innen country- og viseinspirert rock. Han er en av få som har gjort suksess både som soloartist, som halvparten av en duo, som medlem av en trio og som frontfigur i et band. Hans dype, varme røst, og rytme i gitarspillet, har ført til at han har satt sitt preg på norsk populærmusikk. Han har mottatt flere Spellemannpriser, samarbeidet med en rekke musikere både som produsent, studiomusiker og artist – Ole Paus, Knut Reiersrud, Hilde Heltberg, Lynni Treekrem, Øystein Sunde, Rick Danko, Jahn Teigen, Chatham County Line og Eric Andersen er noen av dem. Senest i fjor høst toppet han den amerikanske Billboardlista i sjangeren bluegrass, med albumet Winter Stories, sammen med amerikanske Judy Collins. 

 • (Foto/Photo)
  1/2
 • 2/2
  Halvdan Sivertsen. Pressefoto.

HALVDAN SIVERTSEN (f. 1950) Etter noen smått eksperimentelle utgivelser, løsnet det for Halvdan Sivertsen i 1979 med visealbumet Nordaførr, som ikke minst inneholdt «Kjærlighetsvisa», som siden er blitt allemannseie. Fra da av har bodøværingen vært en av Norges mest populære visekunstnere og underholdere. Han er representert i sangbøker, har mottatt en rekke priser og har nådd et bredt publikum både gjennom rollen som barne-TV-onkel i samspill med hunden Labbetuss, og sin deltakelse i kjempesuksessen Gitarkameratene sammen med Jan Eggum, Øystein Sunde og Lillebjørn Nilsen. Han er en formidler av meningsfulle tekster, fengende melodier og verbalt artisteri med masser av humor og selvironi – og ofte en sterk kjærlighet til Nord-Norge.

 • (Foto/Photo)
  1/2
 • 2/2
  Radka Toneff. Foto: Svein Boye Andersen

RADKA TONEFF (f. 1952-1982) Radka Toneff fikk en kort, men innflytelsesrik karriere i norsk jazzhistorie. Med sitt lavmælte og intense uttrykk har hun inspirert og truffet ikke bare jazzpublikummet, men også et bredere publikum. Hun vokste opp på Kolbotn i en musikalsk familie, med bulgarsk far og pianospillende mor. Platedebuten «Winter Poem» fra 1977 ga Spellemannpris og hun samarbeidet med en rekke anerkjente musikere som Arild Andersen, Sidsel Endresen og Jon Eberson. Etter sin død i 1982 ble hun tildelt Norsk Jazzforbunds Buddy-pris og Spellemannprisen i klassen jazz for Live in Hamburg. Hennes album Fairytales gjort i samarbeid med Steve Dobrogosz ble i 2011 kåret til tidenes norske plate av 100 norske musikere på vegne av Morgenbladet.


Tidligere innlemmede i Rockheim Hall of Fame:

2011: Åge Aleksandersen, Wenche Myhre, Jokke og Valentinerne, a-ha, Alf Prøysen.

2012: DumDum Boys, The Pussycats, Jan Eggum, Jahn Teigen, Terje Rypdal.

2013: Lillebjørn Nilsen, Nora Brockstedt, Anne Grete Preus. 

2014: Knutsen & Ludvigsen, deLillos, Øystein Sunde. 

2015: Inger Lise Rypdal, Jan Garbarek, Mari Boine, Ole Paus.

2016: Svein Finjarn, Karin Krog og Motorpsycho.

2017: Raga Rockers, Dizzie Tunes og Popol Ace.

2018: Morten Abel, Kari Bremnes og Stage Dolls.

2019: Finn Kalvik, Anita Skorgan og TNT.

Ida Maria Lunde

Informasjonsmedarbeider

Ta kontakt for mer informasjon

Terje Nilsen

Prosjektleder Rockheim Hall of Fame