Hopp til hovedinnhold

Halvdan Sivertsen, Radka Toneff og Jonas Fjeld innlemmes i Hall of Fame

Rockheim gratulerer Halvdan Sivertsen, Radka Toneff og Jonas Fjeld som innlemmes i Rockheim Hall of Fame 2020. Den offisielle innlemmelsen vil skje med en seremoni på Rockheim torsdag 22. oktober, med Silje Nordnes som programleder.

 • 1/1
  Halvdan Sivertsen (fv) og Jonas Fjeld på Rockefeller.
 • 1/1
  Silje Nordnes blir programleder for Hall of Fame-seremonien på Rockheim 25. oktober.
 • 1/1
  Jonas Fjeld, Halvdan Sivertsen, Jan Ole Otnæs (fra Radka Toneffs minnefond) og programleder Silje Nordnes.

Mer om artistene som innlemmes

 • 1/1
  Jonas Fjeld. Foto: Stian Andersen

JONAS FJELD (f. 1952) Terje Lillegård Jensen, bedre kjent som Jonas Fjeld, har siden 70-tallet vært en ledende artist innen country- og viseinspirert rock. Han er en av få som har gjort suksess både som soloartist, som halvparten av en duo, som medlem av en trio og som frontfigur i et band. Hans dype, varme røst, og rytme i gitarspillet, har ført til at han har satt sitt preg på norsk populærmusikk. Han har mottatt flere Spellemannpriser, samarbeidet med en rekke musikere både som produsent, studiomusiker og artist – Ole Paus, Knut Reiersrud, Hilde Heltberg, Lynni Treekrem, Øystein Sunde, Rick Danko, Jahn Teigen, Chatham County Line og Eric Andersen er noen av dem. Senest i fjor høst toppet han den amerikanske Billboardlista i sjangeren bluegrass, med albumet Winter Stories, sammen med amerikanske Judy Collins. 

 • 1/1
  Radka Toneff. Foto: Svein Boye Andersen

RADKA TONEFF (f. 1952-1982) Radka Toneff fikk en kort, men innflytelsesrik karriere i norsk jazzhistorie. Med sitt lavmælte og intense uttrykk har hun inspirert og truffet ikke bare jazzpublikummet, men også et bredere publikum. Hun vokste opp på Kolbotn i en musikalsk familie, med bulgarsk far og pianospillende mor. Platedebuten «Winter Poem» fra 1977 ga Spellemannpris og hun samarbeidet med en rekke anerkjente musikere som Arild Andersen, Sidsel Endresen og Jon Eberson. Etter sin død i 1982 ble hun tildelt Norsk Jazzforbunds Buddy-pris og Spellemannprisen i klassen jazz for Live in Hamburg. Hennes album Fairytales gjort i samarbeid med Steve Dobrogosz ble i 2011 kåret til tidenes norske plate av 100 norske musikere på vegne av Morgenbladet.

 • 1/1
  Halvdan Sivertsen. Pressefoto.

HALVDAN SIVERTSEN (f. 1950) Etter noen smått eksperimentelle utgivelser, løsnet det for Halvdan Sivertsen i 1979 med visealbumet Nordaførr, som ikke minst inneholdt «Kjærlighetsvisa», som siden er blitt allemannseie. Fra da av har bodøværingen vært en av Norges mest populære visekunstnere og underholdere. Han er representert i sangbøker, har mottatt en rekke priser og har nådd et bredt publikum både gjennom rollen som barne-TV-onkel i samspill med hunden Labbetuss, og sin deltakelse i kjempesuksessen Gitarkameratene sammen med Jan Eggum, Øystein Sunde og Lillebjørn Nilsen. Han er en formidler av meningsfulle tekster, fengende melodier og verbalt artisteri med masser av humor og selvironi – og ofte en sterk kjærlighet til Nord-Norge.

Rockheim Hall of Fame skal hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse. Artister/grupper med ekstraordinære karrierer og andre som har hatt en særlig innflytelse på populærmusikkens historie i Norge, kan innlemmes i Hall of Fame.

Man kan tidligst bli nominert til Hall of Fame 25 år etter å ha debutert med en utgivelse, bidratt til en utgivelse eller på annen måte satt sitt preg på populærmusikkens historie.

Tidligere innlemmede i Rockheim Hall of Fame:
2011: Åge Aleksandersen, Wenche Myhre, Jokke & Valentinerne, a-ha, Alf Prøysen
2012: DumDum Boys, The Pussycats, Jan Eggum, Jahn Teigen, Terje Rypdal
2013: Lillebjørn Nilsen, Nora Brockstedt, Anne Grete Preus
2014: Knutsen & Ludvigsen, deLillos, Øystein Sunde
2015: Inger Lise Rypdal, Jan Garbarek, Mari Boine, Ole Paus
2016: Svein Finjarn, Karin Krog, Motorpsycho
2017: Raga Rockers, Dizzie Tunes, Popol Ace
2018: Morten Abel, Kari Bremnes, Stage Dolls
2019: Finn Kalvik, Anita Skorgan, TNT

Nominasjonskomite 2020:
Jan Eggum, Sissel Guttormsen, Sondre Lerche, Tove Bøygard, Arvid Skancke-Knutsen, Claudia Scott, Sæmund Fiskvik

Nominerte artister 2020: Biosphere, Casino Steel, Halvdan Sivertsen, Hanne Krogh, Terje Tysland, Jonas Fjeld, Radka Toneff, Titanic

Ca. 200 personer tilknyttet norsk musikkbransje har avgitt stemmer på årets nominerte, der altså Halvdan Sivertsen, Radka Toneff og Jonas Fjeld fikk flest stemmer.

Den offisielle innlemmelsen i Rockheim Hall of Fame vil skje torsdag 22. oktober på Rockheim, med programleder Silje Nordnes.

Audun Hagen
Audun Hagen
Informasjonsmedarbeider

Ta kontakt for mer informasjon

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1