Rockheim Hall of Fame Seremoni 2017

Bli med på festen når Raga Rockers, Popol Ace og Dizzie Tunes innlemmes i Hall of Fame! Artistene er selv tilstede, og overraskes på scenen av venner og kolleger, med unike musikkopplevelser. Programleder: Thomas Felberg.

  • Hall of Fame 2017

Artistene som innlemmes er selv til stede i Olavshallen, og vil bli hyllet av venner og kolleger på scenen, med musikalske opptredener og andre hyllester.

I tillegg til de innlemmede artistene vil følgende bli å se på scenen; Inger Lise Rypdal, Johndoe m/Jonas Skybakmoen i spissen, Tommy Tee & Allstars, Kirsti Sparboe + flere spennende overraskelsesgjester.

Pris kr. 390,- (pluss avgift) 
Billetter kjøpes i billettluka i Olavshallen eller på ticketmaster.no
Kjøp billetter på nett her!

Dette blir en kveld spekket med store overraskelser, knakende gode artister, sterke musikkopplevelser og rørende samtaler.

Programleder er Thomas Felberg, kjent fra tv-programmene Tidsbonanza, Stjernekamp, sine musikkprogrammer på radiokanalen P13 – og ikke minst som rockevokalist.

Å bli innlemmet i Rockheim Hall of Fame er den høyeste utmerkelsen en norsk musiker kan få. Det blir gjort opptak av seremonien, som blir sendt på NRK1 lørdag 03.juni kl.19.55. Programmet vil bli vist i reprise søndag 04.juni kl.16.20. 

Velkommen!

Om bandene som innlemmes i Rockheim Hall of Fame denne kvelden: 

Raga Rockers

Raga Rockers innledet gullalderen til norsk rock på 80-tallet, og skulle sammen med DumDum Boys, Jokke & Valentinerne og deLillos bli omtalt som De Fire Store fra dette tiåret. Raga Rockers startet opp alt i 1982, og kan feire 35-årsjubileum som band i år. Vokalist og låtskriver Michael Krohn har alltid hatt et godt blikk for de som faller litt utenfor i samfunnet, noe han også viste i sin tid i punk-pionerene Kjøtt. Raga Rockers var lenge et undergrunnsband, men begynte for alvor å snuse på suksess med klassikerne  Forbudte Følelser og Blaff. De fem albumene Raga Rockers ga ut på 80-tallet var alle med på å definere norsk rockemusikk, samtidig som bandet også nøt stor popularitet live. Det er en posisjon de alltid har beholdt siden, selv om de i perioder har vært lagt på is. Et vitnesbyrd om den vedvarende respekten bandet nyter, kom i fjor med den store vinylboksen og boken Sannhet på boks, der hundrevis av norske artister, tegneserieskapere og skribenter hyllet livsverket deres.

Dizzie Tunes

Dizzie Tunes er fra Skien, og startet opp alt i 1959. De ble den mest populære showgruppen i Norge siden The Monn Keys, og oppnådde også stor suksess i Sverige. Gjennom hele karrieren besto bandet av tekstforfatter og instruktør Yngvar Numme, arrangør og kapellmester Øyvind Klingberg, Tor Erik Gunstrøm, Einar Idland og Svein Helge Høgberg. De platedebuterte i 1963, og fikk etter hvert også stor popularitet som familieunderholdere på TV og film. De satset ikke minst på show og revyer, og samarbeidet med talenter som Wenche Myhre, Kirsti Sparboe, Grethe Kausland og Benny Borg. I 1990 var de med på å etablere Dizzie Showteater i Oslo. Dizzie Tunes kombinerte formidlingsglede og musikalsk underholdning på høyt nivå, og gledet det skandinaviske publikummet gjennom mer enn førti år – uten noen gang å skifte ut et eneste medlem. I hjembyen Skien har de en egen plass oppkalt etter seg.

Popol Ace

Norge hadde mange gode rockegrupper på 1970-tallet, som til dels snuste på internasjonal suksess. En av de mest kjente gruppene var Popol Ace, som ble dannet som Popol Vuh i 1972. Bandet spilte avansert og progressiv rockemusikk, og besto i starten av Pete Knutsen (keyboards, gitar), Arne Schulze (gitar), ”Pjokken” Eide (fløyter), Terje Methi (bass), Thor Andreassen (trommer) og Jahn Teigen (vokal). Bandet var flere ganger tett på et internasjonalt gjennombrudd, og ble blant annet tilbudt platekontrakt av Frank Zappa. Bandet skiftet i 1973 navn til Popol Ace, og hadde suksess med slitesterke låter som All We Have Is the PastQueen of All Queens og Music Box. Deres siste LP-plate ble Curly Sounds i 1978, der Asbjørn «Asa» Krogtoft hadde tatt over vokalen. I tillegg til sine egne utgivelser backet de også mange kjente norske utøvere, blant annet på den populære Treff-serien.