Høsten på Rockheim

Kiss og Hall of Fame-utstilling, internasjonale foredragsholdere og to Rockheimkunnskap er blant arrangementene vi presenterer på Rockheim i høst!

  • 1/1

Allerede torsdag 6. september braker det løs med åpning av Kiss - The Exhibition, en av Nordens største private Kiss-samlinger, i Rockheim Temporær. Utstillingen står til februar 2019 og vi vil ha flere arrangement knyttet til Kiss, som for eksempel musikkforedraget Underneath The Covers, med Kiss-orakel Alex Bergdahl, 29. november. 

Vi arrangerer to Rockheimkunnskap i høst. 22. september kommer Wild Willy Bendiksen til Rockheim for å fortelle om sine 40 år i rockebransjen. Bendiksen har spilt med folk som Jørn Lande, Ronni Le Tekrø, Marius Müller, Gry Jannicke Jarlum og Chrissy, og har med seg et kobbel av artister fra forskjellige epoker av sin karriere, på scenen denne kvelden. 

Visegruppa Isenkram besøker Rockheim 19. oktober for å fortelle sin historie, etterfulgt av konsert. Gruppa, med blant annet Rita Westvik og Sæmund Fiskvik, representerte en radikal politisk retning med sitt selvtitulerte album fra 1974. 

Lance og April Ledbetter fra Atlanta i USA har fått mye oppmerksomhet for sitt selskap Dust-to-Digital, der de gjør støvete lydopptak om til digitale gullkorn. De kommer til Rockheim onsdag 24. oktober for å holde foredrag, i forbindelse med Norsk Lydarkivkonferanse som arrangeres på Rockheim fra 22. til 23. oktober. 

Torsdag 1. november kommer forfatter og musikkviter Audun Molde til Rockheim for å fortelle om panikken i musikkindustrien etter årtusenskiftet, og hvordan bransjen langsomt kom tilbake - i ny drakt, i musikkforedraget Den digitale pionertida i musikkbransjen

Før sommeren arrangerte vi musikkquiz i Rockheim Panorama, til stort oppmøte. Denne høsten gjentas suksessen hele fire ganger gjennom en serie quizer, der den første finner sted torsdag 13. september. Husk å meld deg på!

Vår populære Pop Clubben er straks ferdig med sommerferie og første runde denne høsten er torsdag 4. oktober - program kommer. 

For flere arrangement, omvisninger, faste helgetilbud og endringer i programmet - følg med på Rockheims arrangementskalender og vår facebook-side.

Vi kommer også til å åpne ny, permanent Hall of Fame-utstilling i desember. Detaljer om denne kommer senere i høst. 

PS: besøk oss gjerne under Kulturnatt fredag 14. september, da vi har åpne dører (gratis inngang) fra kl. 16 til 23.30, med omvisninger og konserter i hele huset!

Obs - husk at vi endrer åpningstider fra og med 1. september. 
Tirsdag, onsdag og fredag har vi åpent fra 10 til 16, torsdager har både restaurant og museum kveldsåpent, fra 10 til 20, lørdag og søndag er dørene åpne fra 10 til 17, mens mandager holder vi stengt. 

Velkommen!

alex_bergdahl.jpg

Musikkforedraget: Underneath the Covers - Om Kiss' coverart

Musikkforedraget: Underneath the Covers - Om Kiss' coverart

Kiss-orakel Alex Bergdahl forteller deg blant annet hva som skjedde med sminken til Peter Criss på Kiss sitt første plateomslag, i en underholdende reise som også svinger innom Trondheim.

Rockheim Scene 29. nov. 2018 kl. 19.00
quiz_4.jpg

Musikkquiz (runde 1 av 4)

Musikkquiz (runde 1 av 4)

Bli med når vi kjører på med Rockheims musikkquiz! I høst blir det fire runder, hvorav vi kårer sammenlagt vinner!

Restauranten 13. sep. 2018 kl. 19.00
dusttodigital.jpg

Musikkforedraget: Dust-to-Digital

Musikkforedraget: Dust-to-Digital

Det prisbelønte plateselskapet Dust- to-Digital (Atlanta, USA) kommer til Rockheim for å snakke om hvordan de gjør støvete lydopptak til digitale gullkorn!

Rockheim Scene 24. okt. 2018 kl. 19.00
60-tallet.jpg

Spesialomvisning - med fokus på 1950 og 60-tallet

Spesialomvisning - med fokus på 1950 og 60-tallet

Vi tar dere tilbake til den gangen hvor tier`n var gul og kroneisen faktisk kostet én krone! Omvisningen er et samarbeid med Den kulturelle spaserstokken.

Rockheim - det nasjonale museet for populærmusikk 18. des. 2018 kl. 13.00
lydarkiv-logo-lys.jpg

Lydarkivkonferansen 2018

Lydarkivkonferansen 2018

Velkommen til årets lydarkivkonferanse, som i år har fått tittelen "Lydarkiv fra A til Å". Konferansen finner i år sted på Rockheim Scene 22.-23.oktober.

Rockheim Scene 22. – 23. okt. 2018
12453284245_f10d203040_o.jpg

Kulturnatt på Rockheim

Kulturnatt på Rockheim

Fredag 14.september kl.16.00 åpner Rockheim dørene for årets Kulturnatt. Det blir omvisninger og musikalske innslag hele kvelden - helt gratis!

Rockheim - det nasjonale museet for populærmusikk 14. sep. 2018 kl. 16.00 – 23.30
wild_willy_hjemmeside_foto.jpg

Rockheimkunnskap med Wild Willy Bendiksen

Rockheimkunnskap med Wild Willy Bendiksen

40 års rockhistorie skal på bordet når trommeslager Wild Willy inntar Rockheim scene med sitt Wild Willy's Gang.

Rockheim Scene 22. sep. 2018 kl. 20.00
isenkram_-_Per_Olav_Hernes.jpg

Rockheimkunnskap med Isenkram (Utsolgt)

Rockheimkunnskap med Isenkram (Utsolgt)

Isenkram var en politisk aktiv visegruppe som ga ut et selvtitulert album i 1974. Senere gjorde medlemmene Sæmund Fiskvik og Rita Westvik seg bemerket i kulturlivet. Før konserten blir det et intervju med bandet på scenen.

Rockheim Scene 19. okt. 2018 kl. 20.00
Audun_Molde_farger.JPG

Musikkforedraget: Audun Molde om den digitale pionértida i musikkbransjen

Musikkforedraget: Audun Molde om den digitale pionértida i musikkbransjen

Torsdag 01.november skal det handle om hvordan musikkindustrien fikk panikk etter årtusenskiftet, og langsomt kom tilbake i en ny versjon. Foredraget holdes av forfatter og musikkviter Audun Molde.

Rockheim Scene 1. nov. 2018 kl. 19.00
hotellpakke.jpg

Pakketilbud på overnatting og inngang til Kiss - The Exhibition!

Pakketilbud på overnatting og inngang til Kiss - The Exhibition!

Legg turen til Trondheim, bo 20 meter fra Rockheim på Clarion Hotel & Congress og gjør et dypdykk i den kommende utstillingen Kiss - The Exhibition.

Rockheim Temporær