Hopp til hovedinnhold

Innenfor/utenfor

Våren 2012 presenterte Rockheim fotoutstilllingen Innenfor/utenfor. Utstillingen tok oss med på innsiden av tre distinkte musikkulturer: skandinaviske danseband, amerikansk rap og norsk black metal. Alle fotografiene er tatt av den amerikanske fotografen Peter Beste (f. 1978).

  • 1/1
    Peter Beste

Rockheim Temporær, 25. februar - 20. mai 2012

Se nettutstilling her!

I utstillingen Innenfor/utenfor vises fotografier av kjente norske black metal-artister side om side med mennesker på dansebandfestival og rappere fra forstedene til fotografens hjemby Houston, Texas.

Få forbinder danseband, rap og black metal med hverandre. Men gjennom denne sammenstillingen trer også likheter frem: de er alle tre kompromissløse musikkulturer på utsiden av mainstream. Dette er ikke musikk man er likegyldig til, men musikkulturer man oppfatter seg å være innenfor eller utenfor.

Peter Bestes (f.1978) fotografiske stil er dokumentarisk og metoden er antropologisk – han bruker lang tid på å komme på innsiden av kulturene han jobber med. Utsnittene i utstillingen veksler mellom panoramaer, portretter og detaljer. Gjennom denne bevegelsen forankres mennesker i sine omgivelser, der også visuelle detaljer blir en del av et større kulturelt landskap.

Om Peter Beste: I 2008 ga Peter Beste ut fotoboken True Norwegian Black Metal etter å ha fulgt sentrale artister i det norske black metal-miljøet gjennom flere år. I 2009 engasjerte Rockheim Beste til et prosjekt for å dokumentere musikk, mennesker og miljø tilknyttet skandinaviske danseband. I 2013 ga Beste ut fotoboken Houston Rap. Innenfor/utenfor viser et lite utvalg av disse fotoseriene. Utstillingen er produsert av Rockheim og kan bestilles som vandreutstilling.

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1