Instrumentkunnskap: Saksofon, med Egil Furre og Knut Lauritzen

Saksofonen er et av de viktigste soloinstrumentene i jazzen, men har lenge vært og er fortsatt, tydelig tilstede i populærmusikken. Fra showmannen Bjørn Røstad i Sambandet til Åge, til det ekspressive spillet til Rolf M. Snustad i Spidergawd, og ikke minst i den internasjonale sfæren, nylig representert ved Kanye Wests samarbeid med Kenny G på albumet «Jesus is King» (2019).

Denne kvelden presenterer vi saksofonens historie, hvordan instrumentet er oppbygd og viser eksempler på bruk i vidt forskjellige sammenhenger. Det blir også livemusikk med saksofon i fokus, med Egil Furre og Knut Lauritzen.

Ordinær: 90,- 

Student: 60,- 

Billetter kjøper du her 

Instrumentkunnskap: Saksofon
Mandag 9. desember kl.19.00
Billetter på hoopla.no eller i resepsjonen

Saksofonistene Egil Furre og Knut Lauritzen, som begge har lang erfaring med både storband og populærmusikk, er invitert inn som eksperter denne kvelden. Arrangementet er knyttet til vår galleriutstilling Swingin’ 60’s i Trondheim, så det blir også en prat med Lauritzen om hans band Tequila Sextet - som du kan høre unik, nydigitalisert musikk av i utstillingen – og om musikkmiljøet i Trondheim på 60-tallet. 
Som avslutning på kvelden blir det livemusikk med de to saksofonistene, i samspill med Rockheims husmusikere. 


Egil Furre:

Egil Furre startet å spille saksofon i Øysletta skolekorps i 1975, da korpsbevegelsen i Norge var på sitt største. Etter et år på Toneheim folkehøgskole og musikkstudier ved NTNU har han spilt med en rekke band og artister innen pop, rock, soul og funk i Trondheim og Namdalen. Han har spilt med 16 ulike storband; fra Bodega Band til Knut Lauritzen big band.Han spiller med Nadja Bertelli band, som nylig har spilt inn og gitt ut egenproduserte låter, og han spiller med Namsos Allstars suksessfulle Bruce Springsteen tribute. Han er en av to i Norge som har spesialisert seg i refacing og modifisering av saxofonmunnstykker.

Knut Lauritzen:

Knut Lauritzen er klarinettist og saksofonist og fikk sin første saksofon som 15-åring.På 1960-tallet var han med og dannet bandene Six Frohmen og etter hvert Tequila Sextet. Sistnevnte band eksisterte i et par år og hadde mange oppdrag på trønderske dansearrangement, og som backingband for lokale popstjerner. Da militærtjenesten kalte, tok popkarrieren slutt, og ferden gikk etter hvert videre til Wien og klarinettutdanning på Akademie für Musik und darstellende Kunst. Etter dette fikk han jobb i Trondheim symfoniorkester hvor han ble værende i 43 år. Samtidig var han en entusiastisk storbandsaksofonist og var leder for Bodega Band fra 1972 til 1985, Trondheim Bigband i en årrekke på !980- og 90-tallet, for så å starte opp Knut Lauritzen Big Band på 2000-tallet.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Saksofonen ble oppfunnet av belgiske Adolphe Sax rundt 1840 og presentert, med stor suksess, på verdensutstillingen i Paris, i 1855. Den var først tiltenkt bruk i orkester og militærkorps, men fikk et stort gjennombrudd i amerikansk jazz på 1900-tallet og senere i mange andre musikalske stilarter. Mer om dette på arrangementet 9. desember.


Vel møtt!