Hopp til hovedinnhold

Har samlet Kiss-effekter hele livet

Alexander Johansson var 7 år gammel da han begynte å samle. Nå har han en av Nordens største Kiss-samlinger og stiller ut på etablerte museer.

  • 1/1
    Alexander Johansson kommer selv til utstillingsåpningen på Rockheim for å snakke om samlingen sin og Kiss.

6. september åpnes hans første utstilling i Norge, på Rockheim. 

- Det har vært en «jättekonstig» reise, om jeg skal være ærlig. Jeg klyper meg stadig i armen. Det begynte jo hjemme på gutterommet, hos mine foreldre.

- Hvordan reagerer publikum på utstillingene?

- Vel, jeg bruker å si at den mest hengivne Kiss-fansen, de liker jo selvsagt utstillingene. Men samtidig vet de gjerne om alt jeg har, og kan noen ganger klage litt. «Hvorfor har du ikke med den og den gjenstanden i utstillingen?». De beste besøkende er egentlig de som bare vet hva Kiss er og kanskje har hørt noen låter. De får gjerne en større opplevelse når de ser samlingen. Barnefamilier og skoleklasser bruker å besøke utstillingene og bli begeistret. Det er jättekult.

- Hva er det med Kiss?

- Det er hele pakken. Hele Kiss-verdenen. Jeg synes selvsagt musikken er fantastisk. Jeg likte dem også da de tok av seg sminken på 80-tallet. Jeg liker også Star Wars, Kiss er et slags Star Wars med rockemusikk for meg. Det er noe med å kunne forsvinne inn i nye verdener.

.- Er denne samlingen en slags galskap?

- Jaja, herregud. Men mine kompiser og familie er vant til det. Det vanlige er å sitte hjemme med sin samling, men selv synes jeg det er utrolig kult å vise fram gjenstandene. Det gjør meg glad.

 

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1