Hopp til hovedinnhold

Jan Erik Kongshaug 1944 - 2019

5. november 2019 kom den triste beskjeden om at Jan Erik Kongshaug har gått ut av tiden, etter lengre tids sykdom.

  • 1/1
    Foto: Arthur Sand.

Jan Erik Kongshaug (født 4. juli 1944 i Trondheim) vokste opp i en musikalsk familie. Han begynte etterhvert å jobbe for Arne Bendiksen Studio og Talent Studio, og markerte seg raskt som en svært dyktig lydmann, både innen rock og jazz, pop og underholdningsmusikk.

I 1984 startet han sitt eget Rainbow Studio i Oslo. Han har produsert et svært høyt antall kvalitetsplater, inkludert flere hundre utgivelser for tyske ECM. Han er også jazzgitarist, og har gitt ut plater med egen musikk. Kongshaug fikk i 2012 Gammleng-prisen i klassen Studiomusiker, og ble i 2019 tildelt Kongens fortjenstmedalje. Samme år stilte mer enn 50 artister opp på Kongshaugfestivalen på Cosmopolite i Oslo, for å feire den norske lydteknikeren gjennom hele tre dager. 

16. september 2019 ble han den tredje i historien til å motta Rockheims ærespris under Hall of Fame-seremonien, en pris Espen Kongshaug mottok på sin fars vegne. «For å sette dette litt i perspektiv: Jan Erik har skrudd lyd for 20 av de rundt 30 artistene som nå er innlemmet i Hall of Fame», sa Espen da.

Vi kondolerer til familie, venner og hele musikk-Norge.

Hvil i fred, Jan Erik Kongshaug.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1