Listening Party og Bastard Festival 2018 til Rockheim

Den årlige internasjonale scenekunstfestivalen, Bastard, inntar i år Rockheim Scene! Den islandske kunstneren Ásrún Magnúsdóttir og en stor gjeng trønderske tenåringer vil bruke scenerommet til å vise frem sitt forhold til musikk.

  • Foto: Owen Fiene
    Foto: Owen Fiene

Et nytt og spennende samarbeid mellom Rockheim og Avant Gardens årlige internasjonale scenekunstfestival Bastard Festival har resultert i oppsetningen av Listening Party  på Rockheim Scene

Direktør på Rockheim, Sissel Guttormsen, sier; 

- Vi gleder oss til samarbeidet med Teaterhuset Avant Garden og Bastardfestivalens spennende forestilling Listening party.  ​

Rockheim er et hus for alle, men vi er spesielt glade for Lyttefest siden den vender seg til et ungt publikum. Vertskapet er tenåringer som tar over Rockheim scene for å spille og danse, lytte og snakke om sin musikk og hva musikken gjør med dem.

Teatersjef på Avant Garden, Per Ananiassen, kan fortelle videre om samarbeidet; 

- Som forvalter av verdien av pop og rock i samfunnet er Rockheim en selvsagt samarbeidspartner når Bastard-festivalen inviterer til Listening Party - et stykke som handler om unge menneskers forhold til musikk.

Popkultur har en sentral plass som møteplass og identitetsskapende element for ungdom. Man bruker musikk dels for å iscenesette jeg’et, dels som talerør og talsperson, dels som frigjørende kraft, dels som drømmearena. De lydlige og visuelle sidene av musikk skaper tilhørighet og identitet og er følgelig en stor del av hverdagen vår. 

Gjennom musikkens historie og historiene i musikken og sangtekstene blir vi stor grad til. - Og er det noe popen og rockens historie har lært oss, er det at kropp, dans og lek er en viktig del av dette universet. 

Rockheim og Bastard Festival ønsker velkommen til Listening Party på Rockheim 12.-13.september! 

Billetter i salg her: https://avantgarden.ticketco.events/no/nb?pattern=LISTENINGPARTY

  • 1/1