Rockheim
Photo/Background /
  •  (Foto/Photo)
    1/1

Torsdag 26. mars skulle utstillingen
Saftflaske
10 år med hverdager i norsk musikk

en multimedial utstilling av André Løyning
åpne i Rockheim galleri. 

Da samfunnet stengte mars 2020, for å begrense smitten av Covid-19,  avreagerte Løyning spontant med å ta bilder av musikkscener i Oslo som nå står tomme.

Photo/Background /

Bildene ble en måte å reagere eller avreagere på. Jeg var på konserter helga før alt stengte og skulle vært på konserter den onsdagen alt ble avlyst.

André Løyning

Bildene i nettutstillingen blir også en del av galleriutstillingen på Rockheim, som er utsatt til høsten.

Med sitt varme og spesielle blikk, har André Løyning gjennom ti år med bloggen Saftflaske skildret høydepunkter, nedturer og ikke minst hverdagslivet til norske artister på en intim og nærmest poetisk måte, uten å føles invaderende.

Løyning har jobbet med en lang rekke norske samtidsmusikere, og står blant annet bak de kritikerroste filmportrettene «Cocks & Crosses: Musikken som ikke ville dø» om Årabrot-vokalist Kjetil Nernes, og fjorårets «Tønes», om musiker Frank Tønnesen.

Gjennom en rekke foto- og videoreportasjer, musikkvideoer, artistintervjuer og konsertopptak, har Løyning utforsket og utfordret musikkjournalistikken, og kommet tett på enkelte artisters liv og lidenskap for musikk.

Bekk mobilen for å se bildene i nettutstillingen i full bredde. Forvent mer foto og film fra André Løyning på Rockheim til høsten, når 10 år med musikkblogg-prosjektet Saftflaske oppsummeres i en utstilling. 

  • Selvportrett av André Løyning - på jobb. (Foto/Photo)
    1/1
    Selvportrett av André Løyning - på jobb. (Bilde 1 av 1)