Musikkforedraget: Den digitale pionértida i musikkbransjen - hva skjedde, og hvorfor?

Torsdag 01.november skal det handle om hvordan musikkindustrien fikk panikk etter årtusenskiftet, og langsomt kom tilbake i en ny versjon. Foredraget holdes av forfatter og musikkviter Audun Molde.

Hva skjer når folk føler at teppet trekkes bort under en hel industri? Når nye aktører kommer og overtar? Og hvordan kan det ha seg at pilene igjen peker oppover, og at musikkindustrien i dag vokser over store deler av verden? Hvilke utfordringer har vi i dag, hva kan vi lære av historien, og hvor går veien videre?

Audun Molde er musikkviter, og har lang erfaring med talentutvikling for musikere, låtskrivere og artister.Audun har skrevet flere bøker om musikk og hans nyeste bok er "POP. En historie" (Cappelen Damm, 2018). Han har ledet oppbyggingen av Norges første høyskolestudium i populærmusikk på NISS (fra 2014 del av Westerdals Oslo Act, fra 2018 Høyskolen Kristiania), og foreleser om musikkbransjen på BI-studiet Kultur og ledelse. Audun er en ofte brukt mediekommentator i aktuelle saker om musikk, musikkbransjen og de kreative næringene.

Foredraget er gratis for studenter ved NTNU Institutt for musikk

Rockheim scene torsdag 01.november kl 19.00.

Pris: 90.-/60.- (+ avgift v/kjøp på Hoopla.no)

Billetter kjøper du her 

 --------------------------------------------------------------------------------------

Audun Molde: POP. En historie

Cappelen Damm 2018

Dette er en historie om popmusikken, gjennom 200 år – fra den industrielle revolusjon til den digitale pionértida: Musikk, teknologi, medier, formater og musikkindustri.

 Det er en fortelling om immigrasjon, slavehandel, urbanisering, kriger og revolusjoner. Om segregering, klasseskiller, kjønnsforskjeller, religion, rase, smak, rikdom og fattigdom, høyt og lavt. Om de folkekjære underholderne, og om de som gjorde popmusikk til en kunstform. Om innovatører og oppfinnere. Om rebeller og tradisjonsbærere. Om utviklingen og opprinnelsen til de ulike sjangrene, fra vårt århundre og helt tilbake til den industrielle revolusjon. Om visjonære idéer og lykkelige tilfeldigheter. Om inspirasjon og om hvordan kulturuttrykk ofte finner helt uventede veier.

Dette en historie kronologisk fortalt i real time om popmusikken og om skaperne av den; fagfolk, arbeidsfolk, forretningsfolk, kolleger, rivaler, håndverkere, kunstnere, stjerner, ikoner. Kvinner og menn som har skrevet, produsert, sunget, spilt og solgt sanger som har påvirket mennesker over hele verden.

 En fabelaktig og allsidig reise gjennom popmusikkens utømmelige historie, som lett på tå tar leseren gjennom flere lag av kulturelle, teknologiske og kommersielle fenomener – i realtime.

-       Sondre Lerche

 Det er interessant å forstå mer om hvordan popmusikken har blitt til det den er i dag - det er mye takket være alle disse pionérene og hendelsene at jeg kan spille konserter og skrive låter! Anbefaler varmt å lese denne boka.

-       Bendik (Silje Halstensen)

 Klok, grundig, pedagogisk og respektfull: POP. En historie er en bok som ikke prøver å være like kul som fenomenet den beskriver, men som tar på alvor en av det 20. århundrets viktigste og mest samfunnspåvirkende kunstformer, og forklarer det komplekse fenomenet popmusikk som en kontinuerlig forhandling mellom kunst, marked, teknologi og tradisjon.  

-       Knut Schreiner