Hopp til hovedinnhold

Her er de nominerte til Rockheim Hall of Fame 2024

De nominerte til årets Rockheim Hall of Fame er Ane Brun, Annie, Bel Canto, Bjørn Eidsvåg, Dollie de Luxe, Junipher Greene, Kaizers Orchestra, Røyksopp og Tungtvann. Av de nominerte skal tre innlemmes i Rockheim Hall of Fame.

Siden 2010 har 44 artister/aktører fra norsk populærmusikks historie blitt innlemmet og hedret i Rockheim Hall of Fame-seremonien og utstillingen. I 2023 ble det gjort fornyelser av Rockheim Hall of Fame.  

I 2023 ble det gjort fornyelser av Rockheim Hall of Fame. Tv-konseptet ble endret fra tradisjonell seremoni til en portrettdokumentar av de innlemmede og et omfangsrikt formidlingstilbud ble gjennomført på Rockheim. I tillegg ble Rockheims YouTube-kanal lansert med tilgjengeliggjøring av alle tidligere tv-seremonier og publikum fikk selv foreslå sine artister/aktører inn i Rockheim Hall of Fame.

De nominerte til Rockheim Hall of Fame 2024 er Annie, Bel Canto, Ane Brun, Dollie de Luxe, Bjørn Eidsvåg, Junipher Greene, Kaizers Orchestra, Röyksopp og Tungtvann. Av disse nominerte skal tre innlemmes i Rockheim Hall of Fame.

Norske artister/aktører kan bli nominert til RHoF tidligst 20 år etter at de har debutert med en utgivelse, bidratt til en utgivelse, vært involvert i karrieren til en artist, eller på annen måte satt sitt preg på populærmusikkens historie.

Nominasjonskomiteen for Rockheim Hall of Fame består av Tone Østerdal (leder), Kari Bremnes, Sandeep Singh, Tove Bøygard, Geir Rakvaag og Arnfinn Stendahl Rokne. Komiteen har fremmet forslag om totalt ni nominerte. Nå skal en storjury bestående av 200 personer med bred og mangfoldig bakgrunn fra den norske musikkbransjen stemme frem tre av de nominerte som vil innlemmes i Rockheim Hall of Fame 2024.

-  Arbeidet i nominasjonskomiteen er virkelig et privilegium og en glede. Og så er det selvsagt krevende også, for etter en litt rolig oppvarmingsrunde, der vi presenterer hver vår kandidat i tur og orden, bobler vi fort over med mange forslag til artister og aktører som hadde fortjent å bli innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Likevel opplever komiteen at årets ni nominerte presenterer en veldig fin bredde av aktører som på ulikt, men imponerende vis, har hatt stor betydning for utviklingen av norsk populærmusikk.  – Tone Østerdal, leder av nominasjonskomiteen for Rockheim Hall of Fame.

De tre som stemmes frem av juryen vil annonseres i Rockheim sine kanaler, samt innlemmes i Rockheim Hall of Fame i løpet av høsten 2024.  

Av de nominerte er Ane Brun, Dollie de Luxe, Junipher Greene (i tillegg til Geir Bøhren og Bent Åserud) og Tungtvann nominert en gang tidligere. Bjørn Eidsvåg og Bel Canto er nominert to ganger tidligere.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1