Hopp til hovedinnhold

Festivalsommeren

Lørdag 13. juni åpner en ny fotoutstilling i Rockheim galleri dedikert til den neste generasjon festivaler. Fotografier fra Festningen, Findings, Palmesus, RakettNatt og Utopia.

Siden begynnelsen av 2000-tallet har Norge opplevd en eksplosjon av ulike festivaler. Størst av dem alle er musikkfestivalen, som trekker tusenvis av deltakere over hele landet for å oppleve musikk, fest, sommer og ikke minst stemning!

Hos det yngre publikummet er det ikke lenger de tradisjonelle rockefestivalene med festivalcamp, dugnad, store hovedscener og gitarrock som dominerer. Nye sommerfestivaler og musikkhappenings har kommet til, som like gjerne være en gedigen strand- eller byfest, med fokus på fest og moro, pyro og pool-parties, lekre bilder og definerende sponsorer.

Den nye generasjonen festivaler forsøker å skape den ultimate festen: det handler om stemning, omgivelser, om deg og dine venner. Publikum selv er årets «headliner».

Disse festivalene dokumenteres og feires i denne galleriutstillingen på Rockheim, som åpner lørdag 13. juni, med fotografier fra Festningen, Findings Festival, Palmesus, Rakettnatt, Music and Arts Festival og Utopia Stavanger.

Utstillingen vil stå i galleriet fram til høsten 2020.