Hopp til hovedinnhold

Rockheim åpner utstilling med Lynn Goldsmith

SMILE - Lynn Goldsmith in the 80s er en utstilling med den amerikanske fotografen Lynn Goldsmith og 1980-tallet, sett gjennom hennes liv og linse.

Lynn Goldsmith er en amerikansk fotograf, filmregissør og plateartist som i over femti år har markert seg som en av de aller største internasjonale musikkfotografene. Hun står bak utallige magasinforsider og har tatt bilder til over hundre plateomslag. Med sin unike posisjon i musikkmiljøet har hun kommet tett på de aller største stjernene.

Rockheims utstilling «SMILE – Lynn Goldsmith in the 80s» handler om 1980-tallet, sett gjennom hennes liv og linse. Gjennom en rekke fotografiske uttrykk og artister viser utstillingen noe av bredden i populærmusikken i dette tiåret. Utstillingen gir også et innblikk i hennes lekne musikalske alter ego Will Powers. Med dansbar musikk og ironiske nikk til datidens selvhjelpstrender, samarbeidet hun med musikere som Nile Rodgers, Sting og Steve Winwood. Will Powers’ grensesprengende dataanimerte musikkvideoer i 3D er i dag også tatt inn som en del av samlingen til The Museum of Modern Art (MoMa)

Lynn Goldsmith vil selv være tilstede når utstillingen åpner 17. juni. 

  • 1/1

SMILE – Lynn Goldsmith in the 80s åpner på Rockheim 17. juni 2023. 

  • 1/1
    Lynn Goldsmith. Foto: Sid Schneider

For mer informasjon om utstillingen, kontakt: 

Sigmund Vegge
Sigmund Vegge
Prosjektleder SMILE - Lynn Goldsmith in the 80s
Ina Morken Moland
Ina Morken Moland
Markedskonsulent/pressekontakt
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1