Hopp til hovedinnhold

Rockheim tilbake i Trondheim fengsel

Samarbeidet mellom Rockheim og Trondheim fengsel ble i vår gjennomført over to intensive uker som har resultert i låten Toxic Logic! Låten er nå tilgjengelig for alle å lytte til.

  • 1/1
    Å være kreativ og skape musikk, i en ellers monoton hverdag, har vært berikende for de innsatte.

Rockheim har samarbeidet med Trondheim fengsel siden 2014 om prosjekter der de innsatte som har lyst, blir med på et skapende musikkprosjekt. Tidligere har dette, blant annet, vært i form av ukentlige korøvinger som kulminerer i en konsert for andre innsatte. I år har innsatte deltatt i en skapende og kreativ låtskriverprosess som har resultert i låten Toxic Logic, som alle kan lytte til!

Toxic Logic, av gruppen The MindMakers hører du her:

  • 1/1
    Innspilling i Trondheim fengsel.

I en intensiv periode på to uker i vår har museumspedagog Sigmund Vegge og museumsformidler Ganges Nordal veiledet de innsatte i en låtskrivingsprosess. Deretter ble den ferdige låten spilt inn i Trondheim fengsel, og deretter mastret i Øra studio.

- Atmosfæren var veldig god. Vi ble kjent og vi gjorde dette sammen. Dette er gruppas åndsverk og resultatet kan alle høre, når Rockheim gir ut låten på Spotify, sier Sigmund Vegge. 

- Det er viktig å se hele mennesket i prosessen, og gjennom musikken kan de innsatte få utløp for mye. Å se at noen gleder seg til å komme inn på øvingen betyr mye, og vi kommer sammen i et felleskap, forteller Ganges Nordal. 

  • 1/1
    Et fellesskap oppstår, og en mulighet for å uttrykke seg kreativt.

-  En viktig del av Rockheims strategi er å inkludere og invitere til dialog med flere samfunnsgrupper. Musikk og samspill er en ypperlig måte å komme i kontakt og skape nye opplevelser med mennesker. Gjennom samarbeidet med de innsatte i Trondheim fengsel ønsker Rockheim å hente fram musikken og mestring i hvert bandmedlem, og skape en god teamfølelse. Dette bidrar til en god opplevelse for alle i bandet, inkludert Rockheims ansatte, forklarer Helle Singsaas - formidlingleder på Rockheim og Ringve. 

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1