Hopp til hovedinnhold

Sommerprogrammet på Rockheim

I sommerferien byr Rockheim på omvisninger og aktiviteter for hele familien hver dag. I tillegg kan man oppleve den ferske utstillingen SMILE - Lynn Goldsmith in the 80s og utforske museet på egenhånd.

Årets sommerprogram på Rockheim starter 24. juni og varer til og med 20. august. I år kan man forvente dypdykk i utstillingene, utforskning i museet under Barnas time og kreativ instrumentlek i Knutsen & Ludvigsenrommet. 

På Rockheim ønsker vi at besøkende skal fylle huset med musikk, og gjerne utforske sin egen musikalitet. Derfor introduserer vi musikalsk aktivitetsstund i Knutsen og Ludvigsenrommet, i tillegg til det populære tilbudet Barnas time. Her inviterer vi familier til å utforske instrumenter og sangstemmen sin -  det blir alt fra karaoke til ukulelekurs. Vi har også lagd aktivitetshefter for barn hvor familiene kan bl.a. gå på skattejakt i utstillingene for å finne gjenstander og instrumenter. Det kan bli en fin måte å utforske utstillingene på tvers av generasjoner - forteller formidlingsleder Helle Thomassen Singsaas.

Et lite avbrekk i restaurant Rockheim Panorama med utsikt mot trondheimsfjorden og stor utendørsterrasse kan være kjærkomment for mange. På menyen finner man smørbrød, barnemeny og forskjellige typer bakst. Avslutt gjerne besøket med en tur innom museumsbutikken hvor man kan sikre seg et minne etter besøket på Rockheim. Her finnes faglitteratur, vinylplater og gaveartikler som instrumenter, t-skjorter, Rockheim-effekter, musikkinspirerte bruksartikler, smykker, leker og souvenirer.

Omvisninger og aktiviteter

Omvisning i Tidstunellen
Rockheims faste utstilling, Tidstunellen, er utformet som en reise gjennom nyere norsk musikk og kulturhistorie. Her beveger du deg fra 1950-tallets gryende ungdomskultur til dagens uttrykksformer. Artister, musikken og rockens verktøy løftes frem i lys av de ulike tiårenes kulturhistorie. Under en omvisning vil du få en innføring i populærmusikkens utvikling i Norge og en veiledning i bruk av den interaktive utstillingen.

Barnas time
Bli med i jakten på rockeløver og delta i morsomme aktiviteter på Rockheim scene, i Edda og Knutsen & Ludvigsen rommet. Passer best for for barn mellom 4 og 10 år

Aktivitetsstund i Knutsen & Ludvigsenrommet
Vil du prøve å spille et instrument? Kanskje synge, tegne eller bare leke litt? Bli med en av våre omvisere på en aktivitetsstund for hele familien i Knutsen & Ludvigsen-rommet. Her kan man delta på en felles aktivitet i regi av en av våre dyktige omvisere, før man avslutter med en valgfri egenaktivitet.

Innledning til Rockheim Hall of Fame-utstillingen
I denne faste utstillingen presenterer vi artistene som er innlemmet i Rockheim Hall of Fame og deres betydning for norsk populærmusikkhistorie. 

Presentasjon av museet på engelsk 
Få med deg en kort presentasjon av museet på engelsk av en av våre dyktige omvisere. 

Om du ønsker å delta på en av omvisningene kan man lese mer om tid, sted og plassbegrensinger her 

SMILE - Lynn Goldsmith in the 80s

1980-tallet var et vannskille i populærmusikkens historie. Musikkvideoen slo for alvor gjennom og ble avgjørende i markedsføringen av ny musikk. Image, kunst, mote og estetikk ble viktigere faktorer for å oppnå suksess. Synthesizere, trommemaskiner og ny digital teknologi åpnet opp for nye lydbilder og for nye musikksjangere som hiphop og elektronisk dansemusikk.

Utstillingen SMILE presenterer populærmusikken på 1980-tallet sett gjennom den amerikanske fotografen Lynn Goldsmiths liv og linse. Som en av verdens fremste musikkfotografer jobbet Goldsmith både med de største stjernene og med de unge artistene som skulle opp og fram. Hun var også aktiv som artist under sitt lekne musikalske alter ego Will Powers. Med dansbar musikk og nikk til datidens selvhjelpstrender samarbeidet hun med musikere som Nile Rodgers, Sting, Todd Rundgren og Steve Winwood. Will Powers’ grensesprengende dataanimerte musikkvideoer i 3D har i ettertid blitt vist i en rekke gallerier og museer.

Utstillingen åpner lørdag 17. juni og kan besøkes til og med 1. september 2024. 

  • 1/1
    Foto: Sid Schneider

Sommerprogram på Ringve Musikkmuseum

Besøk også Ringve Musikkmuseum i sommer! Rockheim og Ringve Musikkmuseum er siden 2021 ett museum - Norges Musikkmuseum. Din inngangsbillett kan brukes på både Ringve Musikkmuseum og Rockheim på samme dag.

Årets sommerprogram på Ringve byr på daglige konserter, omvisninger i Hovedbygningen og instrumentlek for barn. 

24. juni - 20. august:

Kl. 12:00, 13:00, 14:00, 15:00 og 16:00 Omvisning i Hovedbygningen (norsk og engelsk)
Kl. 11:00 og 14:30 Barneomvisning i museet
Kl. 12:30 Trommekurs
Kl. 12:30 og kl. 14:00 Ukas musiker, minikonserter i Lydspor: Hver dag (unntatt søndag)
Søndager kl. 14:00 Søndagskonserten

Les mer om Ringves sommerprogram her!

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1