Hopp til hovedinnhold

Vi søker driftstekniker IKT

Norges musikkmuseum er med sine to avdelinger Rockheim og Ringve Musikkmuseum sterkt basert på teknologi. Nå søker vi driftstekniker IKT! Søknadsfrist er 8. februar 2024.

I utstillingene på museet kjøres det rundt 30 projektorer, 100 skjermer og 100 forskjellige maskiner. De aller fleste utstillingene våre kjører skreddersydd programvare, noe gammelt og noe nytt, noe vi har laget selv og noe fra eksterne leverandører. Vi har stor vilje og lyst til å utvikle våre egne løsninger.  

"Vi har akutt allergi mot svarte skjermer, ødelagte hodetelefoner og andre ufyseligheter som senker kvaliteten på opplevelsen til publikum", sier IKT-leder Arve Gulbrandsen. Derfor er det viktig at du følger opp de daglige rutinene for å holde utstillingene i gang ved å være til stede i utstillingene og ha god daglig kommunikasjon med omvisere og publikum. 

Du vil ha ansvar for å sikre fremtidig drift av utstillingene med å ivareta backup og sikkerhet. Her har vi forskjellige systemer, hvor du selv liker å finne den beste løsningen for hvert prosjekt. Du er ryddig og kan hjelpe til med å holde verksted, lagerrom, tekniske rom og serverrommene våre ryddige og funksjonelle.  

Vi utvikler og bygger utstillingene våre selv - en prosess med mange elementer som koding, elektronikk, lyd, bilde, 3d-modellering, 3d-printing og CNC-fresing. Her har du mulighet til å ta del i den kreative prosessen etter hvert som du får gode driftsrutiner på plass. Det er også du som har ansvaret for den fysiske installasjonen av teknologi i nye utstillinger, enten vi bygger de selv eller i samarbeid med andre museum eller bedrifter.  

Vi mener at det er best å ha det fint i hverdagen og vi har masse rom for latter, kreativitet, og artige ideer. Vi liker konstruktiv kritikk og synes at det er helt greit å gjøre feil av og til.  

Rockheims IKT-avdeling består av to personer, hvor den andre stillingen er IKT-leder og utvikler. Noe overlapp vil kunne skje mellom disse to stillingene. 

Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt. 

Arbeidsoppgaver vil være: 

 • Overvåking, drift og feilsøking av infrastruktur i utstillingene 
 • Klargjøring og installasjon av utstillingsteknologi 
 • Vedlikehold og testing av backup  
 • Sikkerhet i utstillingene 
 • Utarbeide/vedlikeholde dokumentasjon 

 
Vi ønsker at du har: 

 • høyere utdanning innen IT. Lang og relevant erfaring kan veie opp for kravet til utdanning.  
 • erfaring innen drift av Windows-klienter.
 • gode kommunikasjonsferdigheter i både norsk og engelsk.
 • erfaring med eller interesse for lyd, bilde og videoredigeringsprogram.
 • erfaring med eller interesse for AV-utstyr.
 • erfaring med småelektronikk og tinkering. 

 
Personlige egenskaper: 

 • Du har stor arbeidskapasitet og teknologisk innsikt, og trives med å jobbe både selvstendig og i team 
 • Du har evne til å fornye deg og er ikke redd for å prøve ut nye løsninger for hvert prosjekt du deltar i 
 • Du er ryddig og strukturert og har evnen til å dokumentere ditt arbeid 
 • Du er praktisk anlagt og løsningsorientert 
 • Du er omgjengelig og serviceorientert 

 
Vi tilbyr: 

 • en spennende jobb i en kunnskapsrik, kreativ og engasjert stab.
 • gode pensjons- og forsikringsordninger.
 • et arbeid i nær kontakt med relevante fagmiljø og et bredt nettverk av eksterne samarbeidspartnere.   

Rockheim praktiserer fleksitid, med kjernetid mellom kl.: 9 og 15. Noe arbeid utenfor ordinær arbeidstid må påregnes. 

Stillingen lønnes i stillingskode 1136 i henhold til Landsoverenskomsten for museer og andre kulturinstituasjoner.

MiST ønsker at våre ansatte i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i samfunnet. Derfor oppfordres alle kvalifiserte kandidater uansett alder, funksjonsevne, kjønn, seksuell orientering, religion eller etnisk bakgrunn til å søke jobb hos oss. 

Ved spørsmål om stillingen ta kontakt med Arve Gulbrandsen, leder IKT/utvikling, på telefon 911 36 031 / e-post arve.gulbrandsen@mist.no eller Helle Thomassen Singsaas, avdelingsleder formidling, på telefon 905 72 187 / e-post helle.singsaas@mist.no.

Museene i Sør-Trøndelag AS (MiST) er Midt-Norges største kulturinstitusjon og Norges største museumsorganisasjon utenfor Oslo. MiST består av 12 museer og 32 besøkssteder med stor variasjon og bredde. Museene er: Kystmuseet i Sør-Trøndelag på Hitra, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i Trondheim, Orkla Industrimuseum på Løkken, Rindal skimuseum, Museet Kystens Arv i Rissa, Ringve Musikkmuseum og Rockheim i Trondheim, Trondheim kunstmuseum, Trøndelag Folkemuseum Sverresborg i Trondheim og Rørosmuseet. Døvemuseet i Trondheim og Trondhjems sjøfartsmuseum er begge museer administrert av Trøndelag Folkemuseum Sverresborg. 

Vår visjon er: Vi forteller historien, utfordrer samtida og preger framtida. MiST har et sammensatt samfunnsoppdrag både innenfor forvaltning og formidling av våre bygg og samlinger samt kunnskapsproduksjon. MiSTs strategisk handlingsplan for 2023 – 2026 ligger som føring for organisasjonen. 

Organisasjonen har om lag 230 ansatte og omsetter for omkring 300 millioner kroner årlig

Rockheim og Ringve Musikkmuseum er tillagt et nasjonalt ansvar for å dokumentere og formidle den norske musikkarven over et bredt sjangermessig spekter. Det sammenslåtte museet har et nasjonalt museumsfaglig ansvar for norsk musikkhistorie og musikkinstrumenter, og for forvaltning og formidling av Norges materielle, immaterielle og digitale musikkulturarv. 
 
Rockheim er det nasjonale museet for populærmusikk. Museet samler inn, tar vare på, forsker på og formidler norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag. Rockheim ligger på Brattørkaia i Trondheim.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1