Hopp til hovedinnhold

Om Rockheim

Rockheim er det nasjonale museet for populærmusikk - og en del av Norges musikkmuseum. Rockheim skal samle inn, ta vare på og videreformidle norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag. Rockheim ligger på Brattørkaia i Trondheim.

  • 1/1

Rockheim danner grunnlag for opplevelser og fortellinger som gir økt innsikt i musikk, mennesker, kultur og samfunnet rundt oss. Bak museumskulissene foregår det både arkivering, forskning og forvaltning av norsk musikkhistorisk materiale.

Rockheim – Det nasjonale museet for populærmusikk og  Ringve Musikkmuseum er et museum med en felles organisasjon fra 1. januar 2021.

Hovedutstillingen

Tidstunnellen er lagt opp som en reise gjennom nyere norsk musikk- og kulturhistorie, fordelt på 1320 kvadratmeter. Her beveger du deg fra tiår til tiår, fra 1950-tallets gryende ungdomskultur til dagens digitale mediemangfold. I utstillinga løftes band, artister og bransje frem i lys av de ulike tiårenes kulturhistorie.

Vi har laget en utstilling der brukeren selv utløser avspilling og visning av forskjellige media; lyd, bilde og video. Dermed blir hvert besøk i den faste utstillinga en ny opplevelse.

I Rockens verktøy møter du over 150 gjenstander, både ikoniske og mindre kjente, som på hver sin måte har spilt en viktig rolle i norsk populærmusikks historie.

Rockheim Hall of Fame-utstillingen presenterer artistene som er innlemmet i Rockheim Hall of Fame og deres betydning for norsk populærmusikkhistorie. Gjennom unikt innhold som videoer, bilder, biografier og fysiske gjenstander får du i dette rommet ro til å gjøre et dypdykk ned i hver enkelt artists liv. 

Skiftende utstillinger

I de skiftende utstillingene våre – i Rockheim Temporær og Rockheim Galleri – går vi i dybden i temaer fra musikkhistorien og samtidskulturen. Både lokale, nasjonale og internasjonale fenomener blir behandlet.

Samlingene

En av Rockheims sentrale oppgaver er å bygge opp en samling som dokumenterer populærmusikkens sentrale plass i norsk kulturhistorie fra 1950-tallet og frem til i dag. Dette er et nasjonalt oppdrag som deles med Nasjonalbiblioteket.

Scenen

Live-spilling er rockens kjerne. Derfor har vi bygget en profesjonell scene med utstyr og teknikk på absolutt toppnivå, med en kapasietet på 350 hoder i salen. Konsertaktiviteten vil knyttes opp mot museets utstillinger og andre aktiviteter. Scenen vil også brukes som konferansesal, og er Rockheims største arena for seminarer og undervisning.

Restauranten

Restauranten Rockheim Panorama ligger i 5. etasje, og har fantastisk utsikt mot trondheimsfjorden og byen, stor utendørsterasse og en meny tilberedt med omsorg og kreativitet.

Museumsbutikken

Museumsbutikken har et rikt utvalg varer med tilknytning til musikk og populærkultur.
Her finnes faglitteratur, vinylplater og gaveartikler som instrumenter, t-skjorter, Rockheim-effekter, musikkinspirerte bruksartikler, smykker, leker og souvenirer. Her får du også kjøpt gavekort til Rockheim og de andre MIST-museene.

  • 1/1
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1