Hopp til hovedinnhold

Eksklusivt pakketilbud på Ei vise er så mangt

Legg turen til Trondheim, bo 20 meter fra Rockheim på Clarion Hotel & Congress og gjør et dypdykk i den temporære utstillingen Ei vise er så mangt!

I samarbeid med våre gode naboer på Clarion Hotel & Congress inviterer vi deg til en helg dedikert til Ei vise er så mangt!

Standard dobbeltrom for 2 personer for 929,- pr natt på utvalgte helger i perioden mars-juli, samt inngang i Ei vise er så mangt (og resten av Rockheim) for kun 80,- pr pers pr dag! Utvider du til to overnattinger kan du sikre deg inngang til utstillingen hele helgen for 160,-! 

Inngangsbilletten til Rockheim inkluderer en introduksjon til utstillingen enten fredag eller lørdag kl.1300, og billetten gir også inngang i resten av museet. NB! En billett gjelder for èn person. Dersom man er to i et rom må man altså kjøpe to inngangsbilletter. ​

Sikre deg dette eksklusive pakketilbudet på Hoopla.no! 

NB! Må bestilles minimum to uker før innsjekksdato! 

Om utstillingen

Ei vise er så mangt er en utstilling om norsk visesang, visetradisjoner, visebølgen, viseartistene og ikke minst visas betydning for utviklingen av den norske populærmusikken.

Den store norske visebølgen tok form på midten av 60-tallet, sterkt påvirket av den amerikanske folkemusikk-bevegelsen og den engelske folkrockbevegelsen. Den svenske visetradisjonen kom også til å bety mye for den norske visebølgen.

Visen fikk sterkt fotfeste på 50-tallet og artister som Alf Prøysen, Vidar Sandbeck, Erik Bye og Otto Nielsen fikk stor betydning for den videre utviklingen.

Oslo-fenomen som visens venner og Dolphins viseklubb var viktige utgangspunkt, men visebølgen tok for alvor av da den spredte seg over hele landet. På 1970-tallet ble det drevet et hundretalls viseklubber over det ganske land, og også et stadig mer organisert visemiljø gjennom regionale viseforum og viseverksteder. For mange ble visa synonymt med ungdomsopprør. Visebølgen ble også sterkt preget av fokus på lokalmiljø og tekster på dialekt. I Nord-Norge ble visesangen svært viktig, med en tydelig politisk slagsideog en nyvunnen nordnorsk bevissthet og stolthet.

Med årene forsvant visebølgen, andre musikalske sjangere fikk fotfeste og visa forsvant til og med fra Spellemannprisen et par år på 90-tallet.

Men visa lever! Også i dag har visa en sterk lokal forankring med over hundre aktive viseklubber spredd over hele Norge. Rockheim har intervjuet ca. 40 artister og alle forklarer på sin måte hva ei vise er, hva visa har betydd, hva som skjedde under visebølgen og hva som skjedde etter.

Om hotellet

Det moderne designhotellet Clarion Hotel & Congress åpnet i 2012, og ligger ved siden av Pirbadet og Brattøra. Her tilbys du gratis Wi-Fi, elegante rom og en skybar i 9. etasje med utsikt over Trondheimsfjorden.

Alle rommene på Clarion Hotel & Congress Trondheim er utstyrt med flatskjerm-TV, minibar, kaffe- og tekoker og klimaanlegg, og har utsikt over byen eller fjorden.

Frokost er inkludert i romprisen. Innsjekk kl.1500 og utsjekk kl.1200. 
Avbestillingsfrist for hotellrom er kl.1600 på ankomstdato. 

Kontaktinfo til Clarion Hotel & Congress: 73925500 / groups.cl.trondheim@choice.no

Det er muligheter for oppgradering til superior rom ved direkte kontakt til hotellet for 300,- pr natt.