Hopp til hovedinnhold

Rockheims podkast: Bak låta

  • 1/1
    Bak låta er Rockheims første podkast.

I Rockheims podkast "Bak låta" skal vi konsentrere oss om én låt, og se om vi kan bli kjent med artisten gjennom låta. Hvor mye av artistens personlighet, bakgrunn og verdier ligger i låta? Og hvordan kommer det ut som musikk? 

Vi vil utforske hva som har gjort at låta er som den er. Hvor startet reisen som ble til det vi kan høre på i dag? Hva har skjedd underveis i prosessen? Og hva innebærer det egentlig å jobbe kreativt med musikk? Gjennom podkastserien kan vi også få et bilde av at ulike artister i ulike sjangre vektlegger ulike sider ved musikk, og kanskje dette kan hjelpe oss å utvide horisonten og se verdien i andre sjangre. 

I første sesong kan du få med deg episoder med artister og band som Valkyrien Allstars, brenn. , Team Me, Rasmus og Verdens beste band og Christine Hals!  

Episode 1 - Slutte og byne - Valkyrien Allstars m/Tuva Syvertsen

"Slutte og byne" er en låt om de gangene man bestemmer seg for å ta seg selv i nakken. Låtskriver Tuva Syvertsen (Valkyrien Allstars) forteller om hvordan låta vokste frem, inspirasjonskilder og hvordan Valkyrien Allstars snakker om musikk. Vi leter etter spor av Tuvas personlighet, bakgrunn og verdier i "Slutte og byne" og finner en låtskriver som jobber best sammen med andre, og som innrømmer at hun vil være flink og kul. 

Podkastvert: Sigmund Vegge
Vignettmusikk: Sigmund Vegge
Utgiver: Rockheim - det nasjonale museet for populærmusikk

Episode 2 - Gi meg litt fred - brenn. m/Remy Malchere Pettersen og Edvard Smith Save

Kommer 2. februar! 

"Gi meg litt fred" er en låt om å ikke gidde noe som helst og å være en stopper for seg selv. Edvard og Remy graver i hvordan de jobber sammen som en duo, der eksplosjoner møter rolig sildring og resulterer i en brann med liten b og punktum til slutt. Vi finner to veldig forskjellige typer som skal prøve å forenes i én brenn. "Gi meg litt fred" er en drakamp mellom dem - full av friksjon og antennende kontraster.

Podkastvert: Sigmund Vegge
Vignettmusikk: Sigmund Vegge
Utgiver: Rockheim - det nasjonale museet for populærmusikk

Innspill eller spørsmål til podkasten? Kontakt oss her!