Pop Clubben oktober 2018

The Sparrows, Vikings og paulsenBANDen gjester scenen når høstens første Pop Clubben arrangeres på Rockheim torsdag 4. oktober.
(OBS - arrangementet er utsolgt)

  • 1/1

Høstens første Pop Clubben på Rockheim blir med ingen ringere enn The Sparrows, Vikings og paulsenBANDen.

Gjør klar for en helaften med 60- og 70-tallsmusikk fra Rockheim scene!

Du kan sikre deg billett via nett ved å trykke her, eller kjøpe billetter i resepsjonen på Rockheim.

Husk også at både museet og restauranten er åpen helt til kl. 20.00 på torsdager.

For å booke bord i restauranten, ta kontakt via telefon: 92 03 88 00 eller epost: restaurant@rockheim.no

Velkommen!

The Vikings

The Vikings har holdt det gående helt siden 1959! Med utspring fra Hommelvik besto besetningen av Håkon Renanger (gitar, sang), Åge Haugan (gitar, sang), Astor Olsen (trommer) og Per Haugan (bass).
Samtidig var et annet band med høye ambisjoner, Blues Star, med blant andre Jens Chr. Fjeseth på gitar, på gang i Trondheim. Fjeseth ble snart med i The Vikings, og med tre gitarer fikk bandet en særegen sound. Et skikkelig gitarband!
De ble blant annet kåret til norgesmestre under en amatørkonkurranse på Rondo i Oslo i april 1963, i regi av Arbeiderbladet, med blant annet låtene Can Can 63 og Hi Flying Scotsman. Oslo-oppholdet endte også i plateinnspilling, og The Vikings ble dermed et av Norges første gitarband som fikk gi ut plate. Dovre Express og Dans borti veien gjorde stor suksess.
Bandet opptrådte mange ganger i Studentersamfundet og deltok i (og vant) Trøndersk Mesterskap i 1965, da med Kai Biermann med i bandet, i stedet for Astor Olsen. Geir Johansen og Stein Wangsmo hadde også et opphold i The Vikings etter at The Shirrows ga seg – de to herrene ble etter  hvert med i den nye supergruppen The Saunters Inc. The Vikings gikk med tiden over til å bli et mer tradisjonelt danseband og fikk i 1974 kontrakt med Experience Records, og besto da av Åge Haugan, Jens Chr. Fjeseth, Jan Olav Arntzen, Hugo Madztog, Kjell Mortensholm og Skule Johansen.
Fra 75 til 77 var dette noenlunde fast besetning: Åge Wold Olsen, Arne Wraalsen, Jan Nicolaysen, Harald Olsen, Åge Haugan og Skule Johansen.
På Pop Clubben på Rockheim denne kvelden stiller The Vikings med følgende mannskap:
Håkon Renanger. Per Haugan, Kai Biermann, Christian Fjeseth (sønn til avdøde Jens Chr. Fjeseth) og Morten «Twist» Pedersen.

The Sparrows

The Sparrows med opphav i Buvika, ble startet i 1964 av Ivar Fjøseide, Knut Solem, Per Olav (Piop) Øiaas og Stein Nilsen. Bandet ble i 1965 utvidet med øysandingen Ivar Gafseth.
Etter et par innholdsrike år, tok det slutt allerede i 1966, og medlemmer fra bl.a The Sparrows ble da opprinnelsen til Difference.
Etter 51 års pause kom The Sparrows sammen igjen, i forbindelse med Difference sin avsluttende jubeleumskonsert i Studentersamfundet i desember 2017. Det ga tydeligvis mersmak, både for The Sparrows og publikum, og nye spilleoppdrag tikket inn.
Medlemmer av The Sparrows er i dag de samme som avsluttet i 1966, bortsett fra Ivar Fjøseide som dessverre er gått bort. Som ny ‘’fast vikar’’ har bandet fått med seg Knut Leraand, også fra Buvika. 

paulsenBANDen

Strait gitarbasert rock - Fæstrock - og et utvalg lekre poplåter.
Egenskrevne låter med norske tekster og tøffe coverversjoner av kjente låter i skjønn forening.
Bandet sprang ut av coverbandet Nånn I Nabolaget, og ble født i starten av 2003. Siden da har Ragnhild, Tore (R.I.P. Åge Nigardsøy) og Robert kommet til. Roy, Ragnhild og Robert har en felles historie som live-musikere i Finmark tilbake til 90-tallet, bl a med bluesbandet Montenegro.
Bandet har utvikla seg fra å være et reint coverband de første åra, til å lage egne låter og få et gradvis mer rocka uttrykk.
Coverlåtene vi plukker er uten unntak store låter fra de største banda og artistene, og de spenner tidsmessig fra '50-'90-tallet.
Bandet har – som de fleste andre band – spilt for nesten tomme lokaler, men har opplevd høydepunkt som fullsatt Plaza i Oslo, gjort split-gigs med flere kjente artister og band, Canal Street Festival i Arendal, og stinn brakke på Cavern Club i Liverpool. 
Høsten 2015 putta vi det egentlig ganske mystiske MRP-navnet i en tom pengekoffert, fylte etter med sement, og droppa det på dypt vann midtfjords.
Velkommen til paulsenBANDen!