Hopp til hovedinnhold

Rockens verktøy

I Rockens verktøy møter du over 150 gjenstander, både ikoniske og mindre kjente, som på hver sin måte har spilt en viktig rolle i norsk populærmusikks historie.

 • 1/1

Båndopptakeren a-ha skapte magi på i London på 80-tallet, sanganlegget Prepple tok med til sin første Wannskrækk-øving, den sønderslåtte oljetønna fra Kaizer Orchestra’s avskjedsturne, Fenderne til Trond Graff og Sverre Kjelsberg fra The Pussycats, Michael Krohns låtskrivergitar, mentometeret fra «10 i skuddet», for å nevne en en liten del.

Men også en egen seksjon for norskproduserte instrumenter, fra pionerprosjektet Nilsen-gitaren som skrev seg inn i verdenshistorien og elbassen Eirik Wangberg bygde i Henki Kolstads garasje i 1959, til nye oppfinnelser som Aalberg Audios trådløse pedalsystem og Onkart Gromts effektpedaler produsert i Søgne, som blant annet høres i «Toyota’n til Magdi» av Karpe Diem.

Den permanente utstillingen åpnet 30. september 2016 i vår sjette etasje, og gir god plass til å vise frem Rockheims fysiske samling. Den gir også plass til de som har havnet litt i skyggen av de kjente frontfigurene på scenen. Eksempelvis er trommesettet til Ola Snortheim fra blant annet DePress en del av utstillinga. Alle gjenstandene følges av historier, bilder, lyd og videoopptak besøkende kan fordype seg i.

Rockens Verktøy består av fire deler. Norskproduserte eller norskdesignede gjenstander, gjenstander knyttet til låskriverprosess, gjenstander knyttet til liveopptredener, og avspillingsutstyr – fra fonograf til mp3-spillere.

 • 1/4
  Rockheim/Geir Mogen
 • 2/4
  Rockheim/Geir Mogen
 • 3/4
  Rockheim/Geir Mogen
 • 4/4
  Rockheim/Geir Mogen
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1