Rockheimkunnskap: Claudia Scott

Claudia Scott markerte 25 år som soloartist i fjor høst og denne kvelden kommer du tett på den prisbelønte og anerkjente americana-artisten som er ute på jublieumsturnè. Før Scott holder konsert med fullt band, gjør hun et intervju om sin karriere, på scenen.

  • claudia.jpg
    1/1

Claudia Scott slapp høsten 2016 albumet Let The Ribbons Fly. Albumet fikk overveldende anmeldelser og ble nominert til Spellemannpris.  

13. april, Rockheim Scene, kl. 20.00 
Billetter kr. 300,-
Kjøpes på hoopla.no eller i resepsjonen på Rockheim
Trykk her for å sikre deg billett på nett nå. 

Let The Ribbons Fly følger opp uttrykket fraFollow The Lines, og gjenspeiler hennes musikalske røtter. For Follow The Lines, fikk hun også Spellemannspris i 2015. Høsten 2017 markerte hun 25 år som soloartist, og gav ut en nummerert Limited Edition av sitt første album, Flowers & Thorns på Vinyl. Låta Heard you on my Radio fra samme album, er Claudia Scott`s største hit hittil, og også dette albumet ble nominert til Spellemannpris.

Det har vært en kreativ og travel tid siden det som må sies å være et comeback for Claudia Scott medFollow the Lines I 2014. Nye låter produseres på løpende bånd, sammen med konsertr og tv-opptredener. I 2016 spilte Claudia Scott for utsolgte konserter over hele landet sammen med Henning Kvitnes. I 2017 var det jubileum, tv-innspilling (Hver gang vi møtes på TV2) og forestillingen Sensommer på Tjøme. I vinter/vår legger hun ut på en landsdekkende jubileumsturné som altså stopper her på Rockheim!

Med seg på scenen har hun: 

Jørun Bøgeberg: vokal, bass, el-dola

Olaf Olsen: vokal, trommer

Olav Torgeir Kopsland: vokal, gitarer, steel-gitar

Scott selv trakterer diverse gitarer, harmonica, mandolin mer mer. 

Mer om Claudia

Claudia Scott er en av de mest betydningsfulle artister vi har i Norge innenfor genrene rootsrock og country, og har gjort seg bemerket internasjonalt både som soloartist, multi-instrumentalist og låtskriver. Hun kaller musikken sin Americana, en fellesbetegnelse for musikk som inneholder rock, rhythm & blues, country og folk. Som musiker og låtskriver får Claudia vist sine mange talentfulle sider. Hun er en uredd artist som har våget å gå sine egne veier i søken etter en egen musikalsk identitet. Claudia debuterte som 11-åring i sin fars band Clive Scott & The Skywegians,. Hun har siden da en rekke kritikerroste album bak seg, med nå 2 Spellemannpriser, og en rekke nominasjoner. Hun har mottatt tre låtskriverpriser i USA, i tillegg til å være en ettertraktet musiker for en andre artister.