Hopp til hovedinnhold

Rockheims ærespris til Jan Erik Kongshaug

Jan Erik Kongshaug ble tildelt Rockheims ærespris under Hall of Fame-seremonien i Olavshallen 16. september 2019.

  • 1/1
    Espen Kongshaug mottok Rockheims ærespris på vegne av sin far som var forhindret fra å delta. Prisen ble overrakt av Rockheims direktør Sissel Guttormsen. Foto: Leikny Havik Skjærseth

- For å sette dette litt i perspektiv: Jan Erik har skrudd lyd for 20 av de rundt 30 artistene som nå er innlemmet i Hall of Fame, sa en rørt Espen Kongshaug da han mottok Rockheims ærespris på vegne av sin far, under Hall of Fame-seremonien i Olavshallen mandag kveld. 

Jan Erik Kongshaug (født 4. juli 1944 i Trondheim) vokste opp i en musikalsk familie. Han begynte etterhvert å jobbe for Arne Bendiksen Studio og Talent Studio, og markerte seg raskt som en svært dyktig lydmann, både innen rock og jazz, pop og underholdningsmusikk. 

I 1984 startet han sitt eget Rainbow Studio i Oslo. Han har produsert et svært høyt antall kvalitetsplater, inkludert flere hundre utgivelser for tyske ECM. Han er også jazzgitarist, og har gitt ut plater med egen musikk. 

Kongshaug fikk i 2012 Gammleng-prisen i klassen Studiomusiker, og ble i 2019 tildelt Kongens fortjenstmedalje. Samme år stilte mer enn 50 artister opp på Kongshaugfestivalen på Cosmopolite i Oslo, for å feire den norske lydteknikeren gjennom hele tre dager.

Vi gratulerer Jan Erik Kongshaug med Rockheims ærespris. 

Tidligere mottakere av Rockheims ærespris: 
2017: Harald Are Lund
2018: Barry Matheson

Kontakt

Audun Hagen
Audun Hagen
Informasjonsmedarbeider
Museum24:Portal - 2024.03.00
Grunnstilsett-versjon: 1