Hopp til hovedinnhold

Rockography - konsertbilder fra Telemark

Utstillingen Rockography i Rockheim Galleri presenterer fotografier av Ketil Hardy.

  • 1/1

Rockheim Galleri, 7. mars - 11. mai 2014

Ketil Hardy er en anerkjent fotograf som her viser konsertbilder tatt i perioden 2003 til 2013 fra scener i Skien, Porsgrunn, men også fra andre steder i Telemark. Samtidig lanserer Hardy fotodokumentarboka Rockography – konsertbilder fra Skien/Porsgrunn/Telemark, som du kan kjøpe i Rockheims butikk. Boka inneholder 235 bilder, hovedsakelig sort/hvitt, fra 2008 til 2013.

I utstillingen på Rockheim Galleri kan du oppleve band som Midnight Choir, Pagan’s Mind, Bushman’s Revenge, Paal Flaata/Gøran Grini, Third Brigade, Daniel Eriksen/Stig Sjøstrøm, Eyolf Dale og Neperud.

Ketil Hardy (f. 1970) har selv bakgrunn som musiker i band som Troll og Goblin. Fotointeressen har vært der siden tenårene, men det var ikke før i 1996 at Hardy virkelig satset på fotografiet. 

Hardy har studert fotografi på  Southampton Institute, og fullførte BA (Hons) Photography 1997-2000. I studiet stod filmbasert kamera og mørkeromsarbeid sentralt. Da Hardy flyttet tilbake til Skien, beholdt han fotografi som lidenskap, men valgte bort fotografi som yrke. Samtidig var det var da konsertfotograferingen tok til for fullt.

Siden den gang har Hardy vært tilstede på uttallige konserter i Telemark, og har også tatt forsidebildet til Paal Flaatas siste utgivelse, Wait by the fire –Songs of Chip Taylor  (2012).

På Rockheim får du oppleve de beste bildene fra Hardy, de ti siste årene.