Hopp til hovedinnhold

Seintorsdag: Lydlab

Velkommen til seinåpent museum og en rekke arrangement knyttet til elektronisk musikk, torsdag 5. mars fra kl. 18 til 22!

Velkommen til seinåpent museum!

Hele museet og restauranten holder åpent til kl. 22 denne kvelden.

I tillegg til åpent museum har vi en rekke arrangement knyttet til elektronisk musikk, inkludert i inngangesbilletten.


Du kan sikre deg 2 for 1-billett allerede nå, ved å trykke her.
PS - alle aktiviteter er inkludert i inngangsbilletten.

Kveldens program fra kl. 18.00 

18.15: Spesialomvisning i hovedutstillingen  

Bli med på spesialomvisning der vi jakter etter musikkteknologi i Hovedutstillingen. Omvisningen holdes av museumspedagog Espen Mindrebø. 

18.45: Demonstrasjon av Lydlab (i museets 4. etg) 

I et nesten skjermløst rom i vår fjerde etasje, har vi laget «verdens største midikontroller». Her kan du  produsere elektronisk musikk på en intuitiv og leken måte. Museumspedagog Sigmund Vegge gjør en demo av rommet og snakker om hvordan fysiske knapper og knotter former hvordan musikken blir til.

19.30: Om produksjon av elektronisk musikk – med Erlend Elvesveen (i restauranten)

Erlend Elvesveen er en produsent, komponist og låtskriver med base i Trondheim, og har jobbet som selvstendig næringsdrivende siden han leverte master i musikkteknologi i 2013. Han har produsert og skrevet musikk til norske artister som Bendik, Emilie Nicolas og Øystein Hegvik, skrevet musikk til filmer som Mot Nord (Best soundtrack Sheffield Adventure film festival 2017, nominert til Amanda), Nordfor Sola (25 priser på ulike filmfestivaler inkludert Best Soundtrack Aotearoa Surf Film Festival 2013), samt til den koreanske supergruppen Twice ("Signal", 300.000 solgte CD). 

20.30: Instrumentkunnskap: Mellotron (i restauranten)

Lars Støre Gullichsen (The Pink Moon, Døden, Seid, Bomber, Schtöggminator, Tremolo Wankers) og Jan Tore Megård (Soup, The Sideways) tar deg med på en lynrask reise fra taffel, pop, progrock, spacerock og dansemusikk, frem til indierock og hip hop.
Dette gjør de gjennom et av musikkhistoriens mest fargerike instrumenter - mest kjent i hvitt, og som ble en forløper for sampling.
Her har du mulighet til å få demonstrert, høre om og kanskje også prøve to av de få velfungerende eksemplarene fra 60-70-tallet.

 

KLIKK HER FOR Å KJØPE 2-for-1 BILLETT (150,-/120,- + avgift) 

(En billett gir altså inngang for 2 personer - NB - billetter kan også kjøpes i døren)

​-------------------------------------------------------------------------------------------

Om Seintorsdag på Rockheim: 

Tre torsdager før sommeren, og tre torsdager etter sommeren, holder vi museet åpent til kl.22, tilbyr spesialomvisninger, workshop og andre aktiviteter knyttet til et tema + barservering! 

  • 1/1
    Om produksjon av elektronisk musikk - med Erlend Elvesveen
  • 1/1
    Instrumentkunnskap: Mellotron med Lars Støre Gullichsen og Jan Tore Megård.