Hopp til hovedinnhold

Seniorer

Ta kontakt på rockheim.post@mist.no slik at vi kan planlegge ditt arrangement/besøk sammen.

 • 1/1

Rockheims allsang

Hver måned dykker vi ned i vårt rikholdige arkiv og kommer opp til overflaten igjen med slagere og hits fra den norske populærmusikken gjennom de siste 60 år. Rockheims husband, med sangere og musikere, vil lose publikum gjennom et utvalg kjente og kjære låter, med sangtekster godt synlig på storskjerm. Vi har ofte med oss gjesteartister, og mange av dem har en sentral plass i norsk populærmusikk.

Billetten til allsang er honnørbillett (kr 150,-) som også gir adgang til Rockheims utstillinger, hvor man kan oppleve norsk populærmusikk-historie fra 1950 og frem til i dag.
NB! Den månedlige allsangen på Rockheim blir gjerne utsolgt. Vær derfor tidlig ute med å kjøpe billett. 

Klikk deg videre her for oversikt over billettsalg for allsangkafè i 2024. 

I vår restaurant kan du kjøpe kaffe og noe godt til både før og etter allsangen.

Husker Du

Under Husker Du blander vi levende musikk med bilder, historier og fortellinger i EDDA-rommet. Vi byr på gode samtaler, diskusjoner og erindringer ispedd duften av sveivegrammofoner, jukeboxer og mye mer. 

Klikk deg videre her for oversikt over datoer for Husker du i 2024! 

 • Varighet: ca 1 time
 • Antall: Maks 20
 • Pris: 150,- pr pers. 
 • Beskrivelse: Konsert ​

Omvisning i tidstunnelen

Rockheims faste utstilling er utformet som en reise gjennom nyere norsk musikk og kulturhistorie. Her beveger du deg fra 1950-tallets gryende ungdomskultur til dagens uttrykksformer. Artister, musikken og rockens verktøy løftes frem i lys av de ulike tiårenes kulturhistorie. Under en omvisning vil du få en innføring i populærmusikkens utvikling i Norge og en veiledning i bruk av den interaktive utstillingen. En slik omvisning er en unik mulighet til å oppleve og lære mer om norsk pop- og rock-historie!

Etter omvisningen er det  mulig å gå rundt i utstillingen på egenhånd.

Dersom det er ønskelig med ekstra fokus på en spesiell periode, for eksempel 50- og 60-tallet, er det mulig å legge opp omvisningen etter bestilling.

Omvisning må bestilles på rockheim.post@mist.no

 • Varighet: ca 90 minutter
 • Antall: maks 20 pr gruppe
 • Beskrivelse: omvising

Introduksjon til tidstunnelen

Rockheims faste utstilling, Tidstunnellen, er utformet som en reise gjennom nyere norsk musikk og kulturhistorie. Her beveger du deg fra 1950-tallets gryende ungdomskultur til dagens uttrykksformer. Artiste, musikken og rockens verktøy løftes frem i lys av de ulike tiårenes kulturhistorie.

Under en introduksjon får du en kort innføring i hva utstillingene på Rockheim inneholder og en veiledning i bruk av den interaktive utstillingen.

Introduksjon må bestilles på rockheim.post@mist.no

 • Varighet: introduksjon 10 minutter
 • Beskrivelse: introduksjon – deretter vandring på egenhånd

Fra sveivegrammofon til strømmetjenester

På denne demonstrasjonen kan du se og prøve avspillingsteknologi som har blitt brukt gjennom historien, fra slutten av 1800-tallet til i dag. Utsyr som demonstreres er: mekanisk sveivegrammofon, elektrisk platespiller, båndopptaker, båndspiller, plateskifter, jukeboks, kassettspiller, cd-spiller, radio og mp3-spiller.

Lyd er lagret på ulike formater som også vises frem og brukes under demonstrasjonen. Du får høre litt om hvordan lyd blir lagret og om forskjellen på analog og digital lyd.

Demonstrasjonen passer både for nostalgikere og nysgjerrige: kom med- eller uten forkunnskaper. I tillegg til å lære litt om avspillingsutstyr, formater, lydlagring og lydkvalitet vil vi gjerne høre dine historier og minner.

Demonstrasjonen må bestilles på rockheim.post@mist.no

 • Varighet: ca 45 min
 • Antall: maks 15
 • Beskrivelse: demonstrasjon
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1